Cristina Ruiz ha presentat la dimissió com a consellera delegada d'Indra TI al consell d'administració de la companyia, celebrat aquest dijous a la tarda a Madrid, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
- 16,63€
- 0,36%
Ruiz tenia a càrrec seu l'àrea de Tecnologies de la Informació (TI) de la companyia i de la filial de consultoria Minsait. Segons publiquen diferents mitjans, ha dimitit per "raons personals". El màxim òrgan d'Indra ha agraït la seva "valuosa contribució i lideratge" i ha valorat "molt positivament" la seva gestió a l'àrea de negoci de TI.
El consell ha decidit, així mateix, nomenar Luis Abril Mazuelas conseller executiu i director general de TI a Indra, i responsable d'Indra Soluciones Tecnologías de la Información (Minsait), que mantindrà la seva autonomia de gestió.
Luis Abril ja exercia les tasques de director general de diverses àrees rellevants de negoci de Minsait. El nou conseller executiu es va incorporar a Indra fa vuit anys i és llicenciat en Administració d'Empreses i Dret per ICADE i ha realitzat un MBA a l'Sloan School of Management (MIT). Prèviament, va exercir altes responsabilitats a McKinsey durant 15 anys, empresa de la qual va arribar a ser soci.
La junta d'accionistes d'Indra se celebrarà el 23 de juny a Madrid i haurà de ratificar el nomenament d'abril com a conseller executiu.
Per als analistes de Renta 4 es tracta d'una “notícia negativa”. Com detallen, l'anunci de la sortida de Cristina Ruiz se suma al de Javier Lázaro fa menys d'un mes, dos membres de la cúpula directiva d'Indra, responsables de la gran transformació que ha realitzat el grup, primer el 2015, després de l'arribada de Fernando Abril-Martorell, i després el 2020, amb motiu de la crisi motivada per la Covid-19.
"Els dos comptaven amb la confiança dels inversors després d'haver aconseguit reestructurar el grup, fent-lo més competitiu i millorant-ne la rendibilitat, d'haver establert les bases perquè la companyia acceleri el creixement d'ingressos i continuï en la recuperació de marges, i d'haver-hi situat a la companyia amb el menor nivell de deute des del 2008", afegeixen.
Consideren que, "tot i la bona evolució operativa del grup i de les perspectives favorables, esperem impacte negatiu a causa de la inestabilitat a la cúpula des de l'anunci d'augment de participació de l'Estat". Situen el preu objectiu als 12,5 euros, amb una recomanació de sobreponderar.