- -0,03€
- -0,71%
Els analistes de Credit Suisse han millorat la seva recomanació sobre Telefónica de 'neutral' a 'sobreponderar', tot i que manté el seu preu objectiu als 8,50 euros, ja que consideren que les perspectives de l'empresa als seus quatre principals mercats (Espanya, Brasil, Alemanya i el Regne Unit) estan millorant.
En un informe, Credit Suisse destaca que les accions de Telefónica han baixat un 14% més durant els últims dos anys i un 30% més durant els últims cinc anys que el sector europeu de les telecomunicacions, així com que la seva capitalització de mercat s'ha reduït en gairebé 14.000 milions d'euros durant l'últim lustre.
En aquest sentit, explica que fa dos anys el mercat espanyol era "robust", però hi havia preocupacions macroeconòmiques sobre la seva exposició a Amèrica Llatina, mentre que fa un any Espanya es va convertir en el principal problema per les pressions en els ingressos a causa de l'alta competència en un moment en el qual millorava la situació al Brasil.
No obstant això, la companyia destaca que actualment han millorat les perspectives per als seus quatre principals mercats, incloent-hi Espanya, on preveu una acceleració dels ingressos per serveis i del resultat brut d'explotació (Ebitda) a mesura que es redueixen les pressions competitives, així com unes millores tendències als marges el 2020. "Creiem que el feble impuls de Vodafone i Orange a Espanya protegeix Telefónica", afegeix.
En el cas del Brasil, espera que un millor entorn macroeconòmic i més racional pel que fa als preus porti a una acceleració del creixement en un mercat en què hi ha possibilitat de consolidació, mentre que a Alemanya el comportament del negoci ha donat un gir i ha millorat en beneficiar-se d'una millor posició en xarxes.
Respecte al Regne Unit, els analistes de Credit Suisse creuen que la millor cartera d'O2 en espectre i un menor risc d'un Brexit dur fan que es redueixin les tensions pel que fa a un "significatiu alentiment" del seu negoci, per al qual s'espera un sòlid creixement.
En termes més generals, l'entitat assenyala que en el context del sector de les telecomunicacions Telefónica està "ben posicionada", ja que serà una de les empreses que registrarà una millora en els seus ingressos i és una de les quals ja ha iniciat la monetització de les seves infraestructures, que és un dels motors que pot tenir efectes positius.
A més, afegeix que un dels principals riscos per al sector és la necessitat d'augmentar la inversió per al desplegament del 5G i la fibra fins a la llar (FTTH). No obstant això, en el cas de Telefónica el risc d'una major despesa de capital (capex) és menor, perquè ha desplegat més fibra que qualsevol altre incumbent i per l'existència d'acords de compartició de xarxes a Espanya.
Un dels principals riscos per al sector és la necessitat d'augmentar la inversió per al desplegament del 5G
EVOLUCIÓ DEL DEUTE
D'altra banda, assenyala que Telefónica és una de les empreses amb ràting de grau d'inversió amb major nivell d'endeutament, aspecte que ha estat un llast en un període amb dificultats operatives, però ara veu un menor risc per al balanç de la companyia derivat aquest aspecte.
Això es deu al fet que l'acceleració del creixement de l'Ebitda millora el despalanquejament orgànic, al fet que la monetització dels actius de torres millora les seves mètriques creditícies i al fet que el seu procés de refinançament està duent a uns menors costos del deute.
De cara als resultats del quart trimestre del 2019, que s'anunciaran al febrer, Credit Suisse espera que l'Ebitda domèstic mostri una acceleració de tres o quatre punts percentuals amb una previsió per al 2020 superior a la de consens. Entre els principals riscos esmenta un nou repunt de les pressions competitives a Espanya i un alt risc macroeconòmic a Amèrica Llatina.