BBVA

Els analistes de Credit Suisse eleven el preu objectiu de l'acció de BBVA des dels 5,20 als 5,40 euros i mantenen la seva qualificació de neutral per la incertesa sobre les perspectives dels tipus d'interès turcs i la volatilitat de les divises. Així mateix, destaquen positivament l'impacte que tindrà la recuperació a Mèxic per a l'entitat espanyola i actualitzen les previsions de resultats a causa de les pressions inflacionistes.

  • 9,95€
  • 3,00%

Sobre això darrer, aquests experts retallen les estimacions dels beneficis nets per a l'exercici 2022/2023 entre un 1% i un 4%. A més de les pujades dels preus, a BBVA afectaran les variacions al mercat de les divises.

Això sí, mantenen una visió constructiva sobre el capital, que valoren amb un excés d'opcionalitat de capital restant. Per tant, actualitzen les seves hipòtesis incorporant un dividend efectiu més elevat del 40% i una recompra addicional del 10% per a l'exercici de 2022/2023.

"Comptabilitzant la possible compra de totes les accions restants a Turquia i la finalització de la recompra de 3.500 milions d'euros ja llançada, veiem la ràtio CET1 de BBVA al 12,48% en l'exercici actual, encara còmodament per sobre de l'objectiu de la direcció de l'11,5-12%”, calculen.

Pel costat positiu, destaquen els esforços de reducció de costos a Espanya, la ràpida normalització del cost del risc i la perspectiva favorable a Mèxic. També continuen considerant el nou objectiu de RoTE del 14% del banc. Tot i això, les pressions inflacionistes i la major exposició a la volatilitat del tipus de canvi a Turquia i a unes perspectives macroeconòmiques menys favorables són els principals riscos a la baixa.

BBVA va guanyar en el conjunt de l'any 2021 4.653 milions d'euros, enfront dels 1.305 milions del 2020 i els 3.512 milions del 2019. Sense comptar l'impacte de no recurrents, els seus guanys van avançar fins al nivell més alt en 10 anys.

Noticias relacionadas

contador