Credit Suisse ha elevat lleugerament el preu objectiu de Banc Santander després dels resultats publicats aquesta setmana, fins als 4,50 euros des dels 4,40 euros. Alhora, ha reiterat el seu consell de sobreponderar.
- 4,33€
- -0,68%
Després dels comptes, i les "optimistes previsions" de la direcció per al 2023, aquests experts esperen un creixement més gran dels ingressos, sobretot a Europa, impulsant una major rendibilitat ja en aquest exercici.
"En conjunt, augmentem les nostres estimacions de benefici net al voltant d'un 5% per al període 2023-2025 i incrementem el nostre preu objectiu fins als 4,5 euros. Reiterem la nostra qualificació de sobreponderar i esperem amb interès la comunicació de la nova estratègia el 28 de febrer (quan se celebra el Dia de l'Inversor)”, expliquen aquests analistes.
Santander va anunciar aquest dijous un benefici net el 2022 de 9.605 milions, amb un increment del 18%, mentre que al quart trimestre estanc va guanyar 2.289 milions (+15). El marge d'interessos anual ha pujat fins als 38.619 milions d'euros (+16%). El banc ha precisat que "l'efecte de la pujada de tipus sobre el marge d'interessos encara no s'ha reflectit plenament a Espanya, Portugal i els Estats Units".
"Reiterem la nostra opinió sobre unes perspectives cada vegada més positives per al marge d'interessos en tots els mercats desenvolupats, en què encara esperem veure la major part dels beneficis de la pujada de tipus", apunten des de Credit Suisse.
"Seguim preveient un canvi de tendència als resultats del Brasil, ja que la sensibilitat negativa a les pujades de tipus hauria de començar a invertir-se, molt probablement cap al segon semestre del 2023", afegeixen.
TOTS ELS ULLS EN EL DIA DE L'INVERSOR
Credit Suisse reconeix que totes les mirades estan posades ara el 28 de febrer. "Esperem amb interès la nova estratègia, dirigida per un nou equip directiu, reforçat amb la incorporació del conseller delegat Héctor Grisi", comenta.
Apunten aquests experts que la prioritat de Santander amb vista al futur se centrarà en crear connectivitat, millorar la rendibilitat i optimitzar el capital mitjançant canvis estratègics en la seva assignació. "En absència d'obstacles normatius importants, i havent aconseguit un objectiu de CET1 del 12%, l'excés de reserves de capital de Santander s'hauria de començar a enfortir, permetent l'expansió dels compromisos de distribució (de dividend) actuals", conclou Credit Suisse.