ep archivo   caixabank 20221003100803
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ - Archivo

Credit Suisse ha revisat el sector bancari espanyol i, en un informe publicat aquest dimarts, destaca com a idea fonamental que l'augment del marge d'interessos compensarà el risc que suposa la incertesa macroeconòmica.

  • 5,10€
  • -2,45%

La segona conclusió de l'entitat suïssa respecte a la banca espanyola té a veure amb CaixaBank, que identifica com a "un dels bancs més resistents del sud d'Europa". Credit Suisse explica que CaixaBank beneficia de la seva sensibilitat als tipus d'interès en un context d'increment d'aquests, i d'uns matalassos solids de capital. Així, reafirma el seu consell de sobreponderar, amb un preu objectiu de 3,9 euros enfront dels 3,39 euros als quals cotitza actualment el banc.

LA FORTALESA DEL MARGE D'INTERESSOS

Credit Suisse subratlla que les dades sectorials de l'agost suggereixen una fortalesa del marge d'interessos dels bancs que ja es reflectirà en els resultats del tercer trimestre del 2022.

"Les dades d'agost, publicades pel Banc d'Espanya, continuen apuntant a una perspectiva constructiva per al marge d'interessos, cosa que hauria de compensar les actuals pressions sobre la qualitat dels actius derivades de l'empitjorament de la situació macroeconòmica", explica.

Tot i que els volums de préstecs van continuar creixent a un ritme lent, l'augment significatiu de la demanda de crèdit, en particular en els segments hipotecari i empresarial, va recolzar una evolució positiva. "Una vegada més, el més destacat continua sent l'enfortiment dels rendiments dels préstecs, tant dels nous com dels pendents", subratlla l'entitat.

Els préstecs totals a l'agost van créixer l'1,8% interanual (enfront de l'1,5% del juliol). Les hipoteques van créixer un 1,3% interanual (enfront de l'1,5% del juliol), recolzades per un "augment encoratjador" de la nova producció, que va créixer un 25% interanual (enfront del 9% del juliol). Els préstecs a empreses i pimes van créixer el 3,3% interanual (enfront del 2,2% del juliol), amb un increment de la nova producció del 60% interanual (enfront del 33% del juliol), recuperant-se així dels mínims registrats el 2021 i suggerint "la renovada necessitat de liquiditat de les empreses a través del finançament bancari". Per contra, els préstecs al consum van continuar disminuint un -1% interanual (estable des del juliol), encara que la demanda de nous préstecs va créixer un 10% interanual (enfront de l'1% de març), cosa que podria apuntar a una perspectiva una mica més constructiva per al segment, detalla Credit Suisse.

contador