le fonds apollo sur le point de racheter les terminaux de paiement de worldline selon le wsj 20231025180117

El banc francès Crédit Agricole ha adquirit una participació del 7% en l'empresa de tecnologies financeres Worldline per intentar estabilitzar el seu soci i enfortir la 'joint venture' entre les dues companyies. A més, la companyia ha anunciat que pretén continuar sent-ne un accionista minoritari a llarg termini.

Segons ha explicat l'entitat gala en un comunicat, aquesta adquisició pretén "reforçar" l'associació entre les dues companyies per "crear un actor principal al mercat francès de serveis de pagament a comerciants". "Amb aquesta operació, Crédit Agricole Group reafirma la confiança en el seu soci: una franquícia sòlida, tecnologies capdavanteres i una capacitat d'innovació provada, al servei dels seus clients", expliquen des de la companyia.

Les dues empreses van anunciar a l'abril del 2023 que estaven formant una empresa conjunta al sector de pagaments a comerciants, amb la intenció d'invertir-hi uns 80 milions d'euros durant els propers dos anys. Worldline seria el propietari majoritari de l'empresa conjunta, amb un 50% més una acció. L'acord substitueix l'anterior associació del prestador francès amb Wirecard, l'empresa alemanya que es va enfonsar en un escàndol comptable.

"La participació al capital social de Worldline és una prova de l'evolució estratègica del mercat europeu de pagaments i de la importància d'aquesta associació, així com de la qualitat de les solucions de pagament que Worldline ofereix als clients comerciants i bancaris", expliquen des de l'empresa de tecnologies financeres.

D'altra banda, Crédit Agricole ha indicat que els treballs preparatoris per a la creació de l'anunciada 'joint-venture' "avancen segons el calendari anunciat", amb un llançament operatiu previst per al 2024, quan s'obtinguin les autoritzacions reglamentàries habituals.

De la mateixa manera, l'entitat francesa ha subratllat que s'espera que la transacció tingui un impacte inferior a 10 punts bàsics a la ràtio CET1 de Crédit Agricole.

Aquesta notícia arriba després d'uns mesos d'especulació sobre quin seria el moviment de Crédit Agricole després que les accions de Worldline s'enfonsessin l'octubre passat. Cal recordar que la caiguda de la companyia va ser provocada per la desacceleració del seu negoci en alguns dels seus mercats més importants, la qual cosa va empènyer l'empresa de tecnologies financeres a reduir dràsticament les seves previsions per als propers mesos.

contador