ep archivo   el presidente y ceo de coxabengoa enrique riquelme
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

Coxabengoa, utility global d'aigua i energia verticalment integrada, s'ha adjudicat la primera fase de la que serà la planta dessaladora més gran de Taiwan, amb una capacitat de 200.000 metres cúbics al dia, ubicada a Tainan, ciutat al sud de Taiwan.

Amb aquesta capacitat, la planta podrà subministrar aigua potable a un milió de persones, en un país amb una gran necessitat d'aigua per al consum humà, així com satisfer les necessitats d'aigua per a la indústria de semiconductors a l'illa.

El projecte contempla l'execució i operació durant 15 anys d'una planta dessalinitzadora per osmosi inversa d'aigua de mar per a la Southern Region Water Resources Branch, Water Resources Agency, Ministry of Economic Affairs (Taiwan), com a client final.

La construcció i posada en marxa de la planta, que ocuparà 200 persones en el moment de més intensitat del procés, es realitzarà en dues fases. A la fase 1 s'assolirà la capacitat per subministrar 100.000 metres cúbics diaris d'aigua i es deixarà preparada per a la segona fase en què s'assoliran els 200.000 metres cúbics.

"La multinacional aconsegueix, gràcies a la seva contrastada experiència en la gestió de recursos hídrics, la seva primera adjudicació al país i reforça així la cartera i posició de lideratge a l'Àsia i l'Orient Mitjà", segons expliquen en un comunicat.

contador