dl commerzbank ag germany bank banking finance logo generic
Sharecast graphic / Josh White

Les accions de Commerzbank han caigut a la borsa (-6,12%). L'entitat ha advertit de les conseqüències negatives que tindria la fusió amb Unicredit. A més, el govern alemany reté per ara la seva participació del 12% en el banc.

Segons informacions publicades per Financial Times, Commerzbank ha avisat que una possible fusió amb UniCredit podria suposar una amenaça per a les empreses a Europa.

Per la seva banda, com recullen diversos mitjans, UniCredit ha respost assegurant que una fusió crearia "entitats jurídiques completament independents" a tots els mercats.

Va ser fa uns dies quan UniCredit va adquirir una participació del 9% en el banc alemany, obrint així la porta a una adquisició total de l'entitat alemanya. L'operació, si es dugués a terme, donaria lloc a un gegant bancari. De fet, UniCredit va advertir que "presentarà a les autoritats competents, sempre que sigui necessari, les sol·licituds d'autorització per superar amb el temps el llindar de participació del 9,9% en Commerzbank".

D'altra banda, possiblement amb la intenció de mantenir de moment en pausa aquesta operació, l'Agència de Finances d'Alemanya ha donat a conèixer que el país paralitza la venda d'accions de Commerzbank "fins a nou avís" i que no vendrà més accions del Commerzbank, afirmant que l'estratègia del banc està "orientada cap a la independència".

Això també inclou les vendes relacionades amb qualsevol recompra d'accions per part de Commerzbank. "Commerzbank és una institució estable i rendible. L'estratègia del banc està orientada a la independència. El govern federal acompanyarà això fins a nou avís mantenint-hi la seva participació accionària", ha explicat.

Noticias relacionadas

contador