ep archivo   logo de banco santander 20240513123604
BANCO SANTANDER - Archivo

Els bancs espanyols han començat a presentar els resultats del primer semestre de l'any. Després de Bankinter i Sabadell, aquest dimecres és el torn de Santander que donarà a conèixer els comptes a mesura que l'atenció del mercat es dirigeix ​​cap a l'orientació del marge d'interessos (NII), en un context en què els tipus d'interès han començat a baixar.

  • 4,43€
  • 0,47%

"Esperem algunes actualitzacions del marge d'interessos, però limitades, és a dir, que es mantinguin estables el segon trimestre per decaure gradualment a partir d'aquí", indiquen els experts de Barclays sobre el conjunt de les entitats.

Una visió global compartida amb Jefferies, els estrategs dels quals diuen que "el creixement dels préstecs encara no ajuda, però la qualitat resilient dels actius és un factor compensador. Dinàmica similar a Portugal. Fora d'Iberia, el més destacat seran els moviments del tipus de canvi i unes valoracions llatinoamericanes més deprimides en relació amb els tipus i la dinàmica política”.

En el cas concret de Banc Santander, a Barclays creuen que les tendències de rendibilitat estaran en camí d'assolir l'objectiu de ROTE del 16% per a l'any fiscal 2024. “També veiem que el capital (que és un punt clau per a l'acció) es manté pla intertrimestral ateses les provisions hipotecàries en moneda estrangera de Polònia i la depreciació del tipus de canvi”.

"La clau per al trimestre seguirà sent la construcció de capital, on els inversors esperen que el banc arribi a una orientació de 12,4-12,5% per a finals d'any. És possible que el trimestre no marqui cap progrés en aquest aspecte, però encara esperem que el banc aconsegueixi el seu objectiu”, afegeixen des de la companyia britànica.

Un altre dels punts clau dels resultats de l'entitat presidida per Ana Botín seran Mèxic i el Brasil. "Veiem que el CET1 s'estabilitzarà en 12,21% (-5 pb intertrimestral) pels impactes als mercats de capitals d'aproximadament 9,5% per la depreciació del peso mexicà i el real brasiler", expliquen.

En aquest sentit, Jefferies destaca que “una àrea a seguir observant és el cost del risc de Santander Mèxic a la cartera de targetes de crèdit”. Pel que fa al Brasil, remarca que "les comparacions són particularment poc exigents per a bancs com Santander Brasil, fins i tot malgrat que tant la qualitat creditícia com la trajectòria de les taxes estan resultant més lentes del que s'esperava".

"L'expansió dels múltiples de valoració al Brasil demostra que és un desafiament, ja que el cost del capital augmentarà encara més fins al segon trimestre", afegeixen.

El segon trimestre, Barclays aposta perquè els ingressos principals de Santander es manteguin estables. "Altres ingressos operatius haurien de millorar significativament impulsats per la fi de les contribucions a l'SRF i l'augment dels ingressos per dividends, cosa que contribueix a un creixement dels ingressos totals del 2% segons les nostres estimacions", conclouen.

contador