ep inmobiliaria colonial inversor mexic
TWITTER

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha comunicat aquest divendres que l'OPA formulada per Inmobiliaria Colonial per Axiare Patrimoni ha estat acceptada per un nombre de 45.912.569 accions que representen un 81,55% de les accions a les quals es va dirigir l'oferta i un 58,07% del capital social de l'entitat.

  • 17,96€
  • 1,81%
  • 6,09€
  • -0,08%

"En conseqüència, l'oferta pública ha tingut resultat positiu, en haver estat el nombre d'accions compreses a les declaracions d'acceptació superior al límit mínim fixat per l'oferent per a la seva validesa (límit mínim = 16.769.180 accions)", apunta la CNMV. Aquest resultat serà públic als butlletins de cotització de les borses de valors corresponents a la sessió del proper dilluns.

Les accions d’Axiare pugen un 1,73% després d'aquesta notícia, mentre que Colonial és la segona empresa que menys cau (-0,4%) en un IBEX 35 completament en vermell. L'OPA es dirigeix ​​de manera efectiva al 71% del capital d'Axiare que Colonial encara no controla, ja que la immobiliària que presideix Juan José Brugera en posseïa abans de l'oferta el 29%.

Per la seva banda, Colonial ha indicat que "fa constar que, després de la liquidació de l'oferta, la participació de Colonial arribarà al 86,86% del capital social d'Axiare per la qual cosa no es podran exercitar els drets de compra i venda forçosa", afirma al seu fet rellevant. Una declaració que fa esment al fet que l'oferta no ha arribat al 90% fixat per OPA d'exclusió.

L'oferta de Colonial era de 18,36 euros per acció per la resta d'accions de la companyia que no controla. La companyia ha condicionat l'èxit de l'operació a arribar al 50% del capital més una acció d’Axiare, incloent-hi el percentatge amb què ja compta, de manera que només requeria una acceptació del 21,2% perquè l'OPA culminés amb èxit.

En aquest sentit, el consell d'administració d’Axiare, si bé en un primer moment va suggerir el caràcter hostil de l'operació i considerava "millorable" el seu preu, finalment s'ha mostrat favorable a l'operació en el preceptiu informe emès sobre l’operació.

Quant al finançament, Colonial va captar recursos per costejar tot l'import màxim que suposa l'OPA. Durant els últims mesos, la companyia ha tancat amb èxit una col·locació de bons per 800 milions d'euros i, posteriorment, ha executat una ampliació de capital accelerada amb la qual va aixecar 416 milions d'euros més.

Noticias relacionadas

contador