ep coemac junta daccionistes
COEMAC
2,98€
  • 0,00€
  • 0,00%

La família Serratosa, a través de Nefinsa, ha procedit a liquidar Pool d'Actius, la societat instrumental a través de la qual canalitzava la participació del 79% que controlen en Coemac, l'antiga Uralita. Després de conèixer aquesta notícia, les accions de la companyia s'han disparat un 53,46% en borsa.

Coemac només compta a l'actualitat amb Adequa, un negoci de fabricació de canonades, que, a més, està en procés de venda. No obstant això, la venda, acordada el passat mes de maig amb el grup alemany Ostendorf, va quedar el juliol a l'aire en rebre Coemac una reclamació de la companyia Tragsa que la companyia considera "injustificada".

De moment, els Serratosa han procedit a liquidar Pool d'Actius, la companyia que canalitzava les seves accions de Coemac que, d'aquesta manera, a partir d'ara passen a ser titularitat directa de Nefinsa, segons ha comunicat la societat a la CNMV.

L'operació s'aborda mentre Coemac ja va indicar al passat mes la seva disposició a "fer el màxim esforç" per tancar la referida desinversió d'Adequa, una operació estimada en 11,1 milions d'euros.

Adequa constitueix l'únic negoci de fabricació de materials de construcció que li queda a Coemac després que a finals de 2017 vengués tota la participació del 59,3% que tenia el fabricant de guixos Pladur al grup industrial belga Etex.

Aquesta operació es va tancar en el marc d'un refinançament, igual que el 2015 li va passar al negoci que llavors donava nom al grup, el d'uralita.

Després de la venda de Pladur, Coemac va centrar la seva activitat en la fabricació de canonades i accessoris de PVC a través de la seva filial Adequa.

Aquesta filial que ara també pretén vendre compta amb tres fàbriques de canonades situades a Alovera (Guadalajara), Alcàsser de San Juan (Ciutat Real) i Antequera (Màlaga). Segons Coemac, va tancar la primera meitat de l'any amb un augment del 14% en els seus ingressos i va duplicar el seu benefici brut d'explotació (Ebitda).

contador