ep archivo   el complejo industrial de repsol en tarragona en una imagen de archivo
REPSOL - Archivo

Els experts de Citi i Barclays han reiterat les recomanacions sobre Repsol després de conèixer l'actualització dels plans de transformació que està duent a terme la petroliera espanyola, que aspira a convertir-se en un grup energètic integrat enfocat a la transició cap a energies netes.

  • 11,68€
  • -1,48%

El banc nord-americà ha mantingut el consell de compra sobre Repsol, amb un preu objectiu de 16,50 euros per acció. Aquests analistes valoren la "important transformació d'actius per part de l'empresa el 2022" a través de la venda d'una participació minoritària en el negoci d'exploració i producció que "en conjunt comprenen aproximadament la meitat de la base d'actius, i han generat més valor que tot el valor d'empresa actual (EV)".

La pregunta que es fan des de Citi és “naturalment la redistribució del capital”. I en aquest sentit comenten que "hi ha espai a curt termini tant per a una inversió més gran com per als retorns dels accionistes, i que les fusions i adquisicions a gran escala semblen descartades per ara".

Per part seva, els experts de Barclays han reiterat el seu consell de mantenir el valor, amb un preu objectiu de 17 euros per títol. "Repsol s'ha centrat principalment en les noves tecnologies productives en què la companyia està invertint per accelerar la transició energètica", assenyalen.

Aquests analistes destaquen que "l'empresa segueix fermament compromesa amb les seves ambicions de zero emissions netes i, a curt termini, serà financerament prudent davant dels riscos de recessió creixents".

Noticias relacionadas

contador