Els analistes de Citi han reiterat el consell de neutral sobre Técnicas Reunidas, amb una valoració de 9 euros per acció, després que la companyia es veiés obligada a demanar un rescat financer de 290 milions d'euros al govern espanyol.
- 10,84€
- -2,08%
Segons la seva valoració, "el risc-recompensa clarament sembla més favorable a causa de la recent caiguda del preu de les accions", que es van desplomar després de la sol·licitud del rescat. No obstant això, es mantenen neutrals a l'espera de "més claredat sobre la progressió del marge de benefici a curt termini i els termes del rescat financer".
En aquest sentit, consideren que, després de presentar uns "febles resultats" durant el segon trimestre, Técnicas Reunidas encara s'enfronta "desafiaments operatius a curt termini" relacionats amb l'impacte de la pandèmia i amb les provisions per al seu negoci, a causa dels "resultats negatius associats" a la Covid-19.
PÈRDUES I RESCAT FINANCER
Técnicas Reunidas va anotar unes pèrdues netes de 164 milions d'euros durant els sis primers mesos d'aquest any, davant el benefici de 14,1 milions d'euros registrat durant el mateix període de 2020.
A més, va haver d'acollir-se al Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques de la SEPI, entitat pública de la qual rebrà 290 milions d'euros en préstecs.
"La pandèmia ha estat més llarga del que ningú esperava fa un any i l'impacte molt més profund. Els danys soferts per Técnicas Reunidas s'han generat per diferents vies. D'una banda, hem tingut obstacles en la gestió de les nostres operacions que han fet molt difícil i costós avançar en els projectes en execució. D'altra banda, hem hagut de reprogramar grans projectes que representen més del 50% de la nostra cartera, amb la consegüent inactivitat temporal dels recursos preparats per abordar-los", va explicar la companyia presidida per Juan Lladó.
Sobre els 290 milions sol·licitats, 150 milions se n'articularà en forma de préstec participatiu per compensar l'impacte de la pandèmia sobre els fons propis, i un altre mitjançant un préstec ordinari de 140 milions, destinat a compensar l'allargament dels terminis d'execució dels seus projectes en marxa, afectats també per la crisi sanitària.
Els dos préstecs tindrien una durada de quatre anys, amb la possibilitat de ser amortitzats anticipadament, i s'espera que el seu desemborsament es produeixi durant el quart trimestre del present any.