dl microsoft corporation logo software technology pd
Sharecast / public domain image

Els analistes de Citi han retallat lleugerament el preu objectiu de Microsoft, des dels 500 dòlars per acció anteriors als 497 dòlars, encara que això encara suposa un potencial alcista proper al 16% des dels nivells actuals de cotització. A més, el banc ha mantingut la seva recomanació de compra per al valor, segons recull CNBC.

  • 424,60$
  • -0,68%

La revisió a la baixa de la valoració es deu a les preocupacions sobre el "creixement decebedor" d'Azure, la seva plataforma al núvol, i a la "desacceleració" dels guanys, una sèrie de factors que dibuixen una "situació mixta" de cara als resultats del primer trimestre fiscal 2025, que la tecnològica presentarà el 30 doctubre.

"Les accions de Microsoft s'han quedat endarrerides durant l'últim trimestre mentre els inversors lluiten amb un augment de la despesa de capital enmig d'un creixement decebedor d'Azure (a causa de limitacions de capacitat i obstacles macroeconòmics) i una desacceleració del creixement del BPA. Això crea una situació mixta de cara als guanys del primer trimestre fiscal”, destaca l'analista de Citigroup Tyler Radke.

Les previsions de l'analista per als comptes de Microsoft inclouen un increment interanual del 2,3% en els guanys, fins als 3,06 dòlars per acció, acompanyat d'una millora del 14,1% en els ingressos, que pujarien fins als 64.500 milions de dòlars.

Tot i això, Radke considera que les incerteses actuals s'aniran esvaint durant els propers trimestres, per la qual cosa manté una visió positiva a llarg termini.

"Esperem obtenir més claredat sobre les tendències de demanda d'Azure/AI al segon semestre i rebre tranquil·litat respecte a la despesa de capital. Després d'una nova mirada a les nostres estimacions, tenint en compte la nova resegmentació, hem reduït modestament les nostres estimacions d'ingressos i BPA per a l'any fiscal 26/27 a 2 punts, però ens mantenim lleugerament per sobre del consens", detalla.

Davant d'aquesta previsió de millora, recomana comprar accions de Microsoft per aprofitar que el preu ha baixat a prop d'un 4% a l'últim trimestre.

"Recomanem comprar després del retrocés recent, ja que esperem que el sentiment dels inversors es torni més positiu després de l'informe de guanys del primer trimestre, amb una reacceleració en el creixement d'Azure i el creixement del BPA la segona meitat de l'any fiscal ", conclou.

contador