ep archivo   edificio de caixabank
CAIXABANK - Archivo

Els analistes de Citigroup han elevat la recomanació sobre CaixaBank fins a comprar i han situat el preu objectiu als 3,60 euros l'acció, segons l'últim informe de l'entitat sobre el banc espanyol.

  • 5,66€
  • 3,29%

Els seus analistes esperen que el grup mostri una millora de la rendibilitat en un escenari de tipus d'interès a l'alça, la reducció de costos d'un 8% aquest any com a resultat de les sinergies de la fusió, l'augment del retorn del capital situarà entre un 8% i un 10%, i l'enfocament dels criteris ESG (medi ambient, social i governança).

A més, preveuen que el RoTE millori fins al 10% el 2025 i destaquen que "el grup es troba entre les empreses de l'Stoxx 600 amb més correlació davant dels rendiments del deute".

Aquest dimarts CaixaBank també ha rebut el reconeixement de JP Morgan, ja que els seus analistes creuen que és un banc de més capitalització que Sabadell, amb “una franquícia de millor qualitat” que aquest i “una sòlida posició de capital”. Tot i així, mantenen la qualificació de neutral en l'entitat perquè consideren que les expectatives del consens són "massa optimistes".

Així, necessiten que les previsions estiguin, de mitjana, un 10% per sota de les estimacions d'ingressos nets del consens per al 2022-2023. Així mateix, la valoració actual de CaixaBank els convida a mantenir aquesta posició. Fixen el preu objectiu en 3,10 euros.

BARCLAYS REITERA SOBREPONDERAR SANTANDER

D'altra banda, Barclays ha reiterat el consell de sobreponderar les accions del Santander i ha elevat el preu objectiu de 4,30 euros a 4,50 euros.

"Pensem que el descompte enfront dels parells europeus s'hauria de reduir a mesura que el banc segueixi millorant el capital i la rendibilitat", argumenten aquests experts després de l'informe de resultats del quart trimestre del 2021.

L'entitat va informar d'un benefici atribuït de 8.124 milions d'euros per al conjunt de l'any, enfront de les pèrdues de 8.771 milions del 2020. Excloent-ne el càrrec net per valor de 530 milions d'euros per costos de reestructuració realitzat al primer trimestre del 2021, el benefici ordinari el 2021 va ser de 8.654 milions, un 78% més que l'any anterior.

El benefici ordinari abans d'impostos va marcar el rècord històric en situar-se als 15.260 milions d'euros. Per la seva banda, els impostos sobre beneficis van assolir els 5.076 milions d'euros, un 51% més, xifra que es tradueix en una taxa fiscal efectiva del 33%.

Noticias relacionadas

contador