ep archivo   aeropuerto de aena
AENA - Archivo

La possible prohibició dels vols curts que tinguin alternativa amb tren de menys de 2,5 hores inclosa a l'acord programàtic entre PSOE i Sumar "probablement afectarà més Aena que IAG", segons els analistes de Citi.

  • 191,80€
  • 0,37%

IAG

  • 2,37€
  • 0,59%

Calculen que al voltant del 7% de risc de caiguda per al trànsit d'Aena, mentre que l'impacte global sobre la capacitat d'IAG el 2023 seria del 2% i del 3% (excloent-ne i incloent-hi la ruta Barcelona-Madrid).

Com assenyalen al seu darrer informe, l'impacte estimat en la capacitat aeroportuària a Espanya és d'entre el 4,4% i el 8,4% (excloent-ne la ruta Barcelona-Madrid) i entre el 8,5% i el 13,5% (inclosa la ruta Barcelona-Madrid) el 2023.

"La ruta Barcelona-Madrid podria ser-ne una excepció, ja que és una connexió amb aeroports hub que enllacen amb rutes internacionals", expliquen. Consideren que les aerolínies afectades són Air Europa, Iberia i Vueling (les tres aerolínies propietat d'IAG).

"Per tant, considerem que la prohibició proposada de vols de curta distància probablement afectarà més Aena que IAG. Estimem que cada disminució de l'1% en el trànsit impacta l'EBITDA del grup al voltant de l'1,5%", afegeixen .

Per part seva, a Barclays veuen un "impacte modest" per a Aena d'una possible legislació sobre restriccions als vols nacionals: "Només veiem un impacte potencial molt limitat en els fluxos de trànsit d'Aena".

Noticias relacionadas

contador