ep fachada de la sede de red electrica corporacion a 29 de marzo de 2023 en madrid espana red
Eduardo Parra - Europa Press

Els estrategs de Citi acaben d'iniciar la cobertura dels títols de Redeia, i ho fan amb un consell de comprar i atorgant a les accions un preu objectiu de 18,6 euros. Creuen que la companyia "es troba en un punt d´inflexió".

  • 16,32€
  • 0,37%

Així ho expliquen en un informe, en què afirmen que Redeia ha demostrat ser una empresa "relativament estable" als últims anys.

I encara que s'espera "un precipici" en els beneficis per a aquest 2024, a Citi auguren un "augment significatiu del creixement a mitjà termini" que es vegi "impulsat per l'expansió del capex de la xarxa i la possible millora del WACC regulat el 2026 (del 5,58% al 6,96%)”.

De fet, aquests analistes assenyalen que el creixement "podria accelerar-se encara més si Redeia ven el negoci de satèl·lits, Hispasat, per reinvertir els ingressos a la xarxa espanyola".

"Creiem que amb una prima de l'11% al RAB del 2024 (el sector se situa al 15%) no s'està captant plenament aquesta dinàmica positiva" en què es podria moure la companyia, i per això ells atorguen als seus títols un potencial del 9,5%.

Precisament, fa uns dies la companyia superava els màxims anuals i César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, comentava que Redeia presenta unes perspectives tècniques “molt bones”.

"No veurem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 16,13 euros", deia l'expert, que creu fins i tot "sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 18,13 euros", cosa que l'aproparia al preu objectiu que li acaba d'atorgar Citi.

MILLORES RECENTS DE SABADELL I BARCLAYS

A més, cal destacar que Redeia ha rebut recentment millores per part dels analistes de Banc Sabadell i de Barclays. Els primers van pujar el preu objectiu fins als 19,50 euros i van elevar el consell a comprar en veure "brots verds" a la companyia.

"Encara que a curt termini estigui afectada negativament per la decreixent retribució regulatòria dels actius amortitzats pre-1998, a partir del 2026 la tendència hauria de revertir amb el nou marc regulador de xarxes de transport elèctric 2026-2031", van dir en un informe.

A Sabadell esperen una "millora de la retribució financera (des de l'actual 5,58% fins a nivells al voltant del 6,5%-7%), cosa que posaria en valor les fortes inversions que Redeia ja hauria iniciat", i destaquen, a més, l'"elevada rendibilitat per dividend amb molta visibilitat" que té la companyia.

Per la seva banda, els experts de Barclays també van elevar el preu de Redeia a 19,5 euros, i van mantenir la seva recomanació de sobreponderar. Ho van fer després d'incorporar "una altra millora regulatòria" a les suposicions.

Tal com van explicar, la cotització actual de la companyia "reflexa la tendència actual de destrucció de valor" que consideren "insostenible", i per això esperen que la propera revisió regulatòria per al període 2026-2031 "es tradueixi en un augment del rendiment permès per cobrir el creixent cost del capital”.

Noticias relacionadas

contador