ep el futuro consejero delegado de unicaja banco isidro rubiales
UNICAJA

En un informe sobre la banca espanyola, Citi reitera aquest dilluns el seu consell de comprar Unicaja i assenyala que espera que el nou conseller delegat (CEO) de l'entitat, Isidro Rubiales, implementi una nova estratègia "que podria incloure una millora de la rendibilitat/un augment de la distribució de capital".

  • 1,07€
  • 1,51%

"Estimem l'excés de CET1 del banc per sobre de l'objectiu en uns 500 milions d'euros (al voltant del 18% de la capitalització borsària), sobre la base de la posició del segon trimestre del 2023 ajustada per l'aprovació pendent de l'IRB (prevista per a setembre/octubre)", escriu Citi. "Obrim un 'catalyst watch' positiu, per les possibles palanques per utilitzar l'excés de capital. Entre elles podria figurar una nova recompra, que creiem que es podria anunciar al voltant dels resultats del tercer trimestre, previstos per a l'última setmana d'octubre", apunta.

Citi afegeix que altres possibles palanques, per exemple reestructuració de plantilla, reducció d'actius adjudicats..., es podrien anunciar després, una vegada que el nou CEO hagi revisat l'estratègia del banc.

contador