ep archivo   estand de cisco en el mobile world congress mwc 2023 durante la segunda jornada a 28 de
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Noticia bomba als Estats Units. Cisco ha anunciat l'adquisició de l'empresa de programari de ciberseguretat Splunk per uns 28.000 milions de dòlars. L'operació, que es realitzarà enterament en efectiu, pagarà 157 dòlars per cada títol de Splunk i donarà lloc a una de les empreses de programari més grans del món.

  • 52,85$
  • 0,38%

Les accions de la companyia radicada a San José (Califòrnia) cauen amb força a Wall Street (-4,25%). Des del començament d'any, el valor ha repuntat més d'un 15%.

L'adquisició ha estat aprovada per unanimitat pels consells d'administració de Cisco i Splunk. S'espera que es tanqui a finals del tercer trimestre de l'any 2024, subjecte a l'aprovació regulatòria i a altres condicions de tancament habituals, incloent-hi l'aprovació dels accionistes de Splunk.

Splunk és una empresa de ciberseguretat que ajuda les empreses a supervisar i analitzar les seves dades per minimitzar el risc d'atacs informàtics i resoldre problemes tècnics amb més rapidesa. Cisco fabrica i ven equips de telecomunicacions i xarxes així com un conjunt complementari de programes informàtics.

"Estem entusiasmats d'unir a Cisco i Splunk. Les nostres capacitats combinades impulsaran la propera generació de seguretat i capacitat d'observació habilitades per IA. Des de la detecció i resposta a amenaces fins a la predicció i prevenció d'amenaces, ajudarem que organitzacions de totes les mides siguin més segures i resistents", ha assenyalat Chuck Robbins, president i CEO de Cisco.

"La unió amb Cisco representa la següent fase del viatge de creixement de Splunk, accelerant la nostra missió d'ajudar les organitzacions de tot el món a ser més resilients, alhora que oferim un valor immediat i convincent als nostres accionistes", ha indicat Gary Steele, president i CEO de Splunk.

El directiu de Splunk també ha subratllat que les dues empreses formaran "un líder global en seguretat que aprofitarà el poder de les dades i la IA per oferir excel·lents resultats als clients i transformar la indústria".

Si Cisco es retracta de l'acord o es veu obligada a fer-ho a causa d'una intervenció reguladora, pagarà a Splunk una comissió de rescissió de 1.480 milions de dòlars, segons una notificació reguladora. Si Splunk es retracta de l'acord per qualsevol motiu, pagarà a Cisco una comissió de ruptura de 1.000 milions de dòlars.

Només el 2023, Cisco ha adquirit quatre empreses: Armorblox, una plataforma de detecció d'amenaces, Oort, que es dedica a la gestió d'identitats, i Valtix i Lightspin, totes dues empreses de seguretat al núvol.

contador