ep archivo   calculadora de idealista
IDEALISTA - Archivo

El fons d'inversió Cinven Fund ha signat un acord amb els accionistes d'Idealista, plataforma immobiliària digital present a Espanya, Itàlia i Portugal, per comprar el 70% de la companyia per 2.900 milions d'euros.

Jesús Encinar, fundador i president d'Idealista, continuarà amb el seu equip liderant la companyia, com ja va fer el 2015 després de la venda d'idealista als fons gestionats per Apax, i el 2020 després de la venda a EQT.

Per part seva, EQT, fins ara accionista de referència d'idealista des que adquirís la majoria de l'empresa el 2020 valorada llavors en 1.325 milions d'euros, reinverteix per continuar com a coinversor en un percentatge més baix, del 18%.

Els fons gestionats per Apax i Oakley, que fins ara tenien el 17% i l'11% d'idealista, venen el percentatge en aquesta operació i surten de l'accionariat de la companyia.

Per a Jesús Encinar, fundador i president d'idealista, l'entrada de Cinven i la reinversió d'EQT és una notícia excel·lent per a idealista i el seu equip. Després de 4 anys des de l'entrada d'EQT i Oakley i la reinversió dels fons gestionats per Apax, estic molt content d'haver-los ajudat a vendre la participació amb un resultat excel·lent per als inversors. Obrim ara un nou camí per a idealista amb un dels fons a nivell mundial més respectats amb què compartim plenament valors per crear empreses innovadores, líders, sostenibles i socialment responsables. I la reinversió d'EQT és una molt bona notícia per a nosaltres, per al mercat i estem feliços de continuar comptant amb aquest fons per als propers anys”.

Jorge Quemada, soci i conseller delegat de Cinven Iberia, s'ha mostrat enormement satisfet amb la signatura d'aquesta adquisició, que representa una de les operacions més grans del fons dels últims anys. Quemada considera que “Idealista és una empresa increïble. Com més l'hem conegut, més ens ha agradat. És una companyia extraordinàriament ben gestionada per Jesús, el seu fundador, que ha aconseguit unir un equip de primer ordre i fer d'idealista una referència mundial al sector de classificats. És un cas excepcional que una empresa de la trajectòria d'Idealista continuï sota la gestió dels que l'han portat fins aquí i la nostra intenció és acompanyar Jesús i el seu equip en la següent etapa que de ben segur reforçarà el seu lideratge als mercats i negocis en què és present. Estem desitjant començar a treballar amb Jesús i el seu equip per portar Idealista encara més lluny.”

Carlos Santana, soci i responsable de l'equip assessor de Private Capital d'EQT a Espanya i Itàlia, opina sobre el recorregut que ha experimentat idealista durant els darrers quatre anys que "ha consolidat la seva posició de lideratge al mercat espanyol i portuguès i ha enfortit la seva presència a Itàlia, alhora que crea i llança noves iniciatives digitals i de sostenibilitat que refermen un creixement més gran. Creiem fermament en el potencial futur d'Idealista i estem entusiasmats de continuar invertint”.

L'operació signada aquest divendres a Madrid queda pendent d'aprovació per part de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), que podria autoritzar la compra durant les properes setmanes.

Idealista ha comptat amb Morgan Stanley com a assessor financer, Dentons com a assessor legal i JBMF com a assessor fiscal.

contador