ep archivo   arcelormittal rebajara un 56 en el cuarto trimestre de 2019 segun analistas
ARCELORMITTAL - Archivo

Els estrategs de Citi continuen confiant en ArcelorMittal. Així de clar queda al seu últim informe sobre la companyia, en què mantenen el consell de comprar l'acereria. I encara que retallen lleugerament el preu objectiu que atorguen als títols de l'acereria als 38 euros, des dels 40 euros anteriors, encara suposa un potencial de revaloració del 76% enfront del preu actual de cotització. ArcelorMittal és aquest divendres una de les millors de l'IBEX, ja que acumula pujades de gairebé el 3%.

  • 20,51€
  • 0,00%

Al banc nord-americà expliquen el seu suport a la companyia donant cinc raons "per ser tàcticament alcista" en ArcelorMittal, "a més de les sempre atractives valoracions". Són les següents:

1. Tal com apunten els experts de Citi, "l'acció és a prop de la part inferior del seu rang de cotització posterior a la pandèmia", cosa que fa pensar que és bon moment per comprar.

2. D'altra banda, comenten que els preus de l'acer "estan a mínims a gairebé tots els principals mercats del món, cosa que sol significar que és un bon moment per comprar valors siderúrgics".

3. Estacionalment, afegeixen, "l'acció entra a mínims entre juliol i setembre i repunta al desembre", cosa que els porta a pensar que ara és el moment idoni per afegir-la a les carteres.

4. També comenten que el 2025 serà un gran any per a l'augment dels beneficis derivats del creixement. "Segons la nostra experiència, el mercat sol pagar els beneficis derivats del creixement a les empreses mineres només entre 6 i 18 mesos abans", expliquen aquests analistes.

5. En darrer lloc, des de Citi apunten que "encara queda un 3% de les accions en circulació per comprar a l'actual programa de recompra, que es podria accelerar amb el baix preu de l'acció".

La seva visió positiva sobre ArcelorMittal contrasta amb altres experts. Per exemple, els de Jefferies comentaven en un informe recent que la companyia es beneficiarà de la demanda i la recuperació de l'acer... però ja el 2025.

En concret, comentaven que l'acereria està "ben posicionada per beneficiar-se de la demanda, la reposició d'existències i la recuperació dels preus de l'acer el 2025", i és que creuen que la recuperació es traslladarà al proper any per la feble dinàmica del mercat de l'acer a curt termini i les vagues a Mèxic. Això sí, van mantenir sense canvis el preu objectiu de l'acereria als 33 euros, així com la seva recomanació de comprar.

I també a Deutsche Bank es mostren més prudents. Els seus analistes han publicat dos informes a les últimes setmanes sobre ArcelorMittal, en què la companyia no sortia gaire ben parada.

Primer van rebaixar el preu objectiu que atorgaven als títols d'ArcelorMittal fins als 28 euros, des dels 29 euros anteriors (xifra que representa un 3,4% menys), reiterant això sí el consell de mantenir, però, a més, es fixaven en el rival Acerinox, dient: "Ens agrada atesa la gran dislocació de la seva valoració".

Per si això no fos suficient, poc després tornaven a la càrrega apuntant que encara que esperaven que al segon trimestre "es mantingui sòlid", també creuen que els vents en contra per a ArcelorMittal encara han de venir. "La compressió del marge diferit, els obstacles del mercat i els desafiaments operatius afectaran les xifres més endavant el 2024", van asseverar.

Noticias relacionadas

contador