CIE Automotive ha anunciat aquest dilluns la compra de la unitat de Roof Systems del Grup Inteva, Inteva Roof Systems, que s'encarrega de dissenyar i produir sostres per a automòbils. Hi ha invertit un total de 755 milions de dòlars (650 milions d'euros, aproximadament), i està previst que l'operació es tanqui al llarg del primer trimestre del 2019. Després de conèixer els detalls de l'operació, les seves accions han pujat un 4,4% en borsa.
- 25,10€
- -0,79%
El tancament de l'operació està subjecte a l'obtenció de les pertinents autoritzacions de les autoritats de defensa de la competència
El proveïdor de components i subconjunts per al mercat d'automoció ha comunicat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la transacció s'ha formalitzat mitjançant el lliurament d'una oferta vinculant negociada amb el grup nord-americà Inteva. Després del període de consultes que el grup Inteva hagi de dur a terme amb els representants dels treballadors a França i a la Unió Europea, l'acceptació formal i la signatura dels contractes definitius es durà a terme la compra, encara que abans del tancament de l'operació Inteva Roof Systems ha de ser objecte d'una separació expressa (carve-out) del grup Inteva i haurà de comptar amb les pertinents autoritzacions de les autoritats de defensa de la competència.
CIE Automotive assegura a la nota que preveu un "increment significatiu del benefici per acció" des del primer exercici d'integració. I és que la companyia assenyala que aquesta operació compleix els estàndards de rendibilitat que exigeix a totes les seves inversions i que amb la integració d'aquesta unitat reforçarà la seva aposta pels sistemes de confort en l'automòbil, adaptant-se així a les tendències del sector i augmentant la seva presència en el nínxol dels sistemes de sostres.
Amb més de 4.400 empleats i una xifra de negocis el 2018 estimada en aproximadament 1.000 milions de dòlars (més de 850 milions d'euros), la unitat de sistemes de sostre d’Inteva compta amb més de setze plantes productives i sis centres d'R+D en set països (Estats Units, Mèxic, Alemanya, Eslovàquia, Romania, Xina i Índia).
UNA OPERACIÓ "POSITIVA"
"A primera vista valorem positivament l'operació", assenyalen els experts de Bankinter. "Primer, CIE adquireix un segment no afectat per l'electrificació i altres tendències de canvi estructural al sector. Segon, l'experiència de CIE en integrar aquest tipus de negoci és realment positiva. (...) Tercer, el preu pagat no sembla en principi excessiu: la xifra de negoci d'Inteva el 2018 s'estima en 1.000 milions de dòlars, compta amb setze plantes productives i sis centres d'R+D en set països, proporciona accés a gran varietat d'OEMs i converteix CIE en un els tres principals players dins d'aquest negoci", expliquen aquests analistes.
Des de Bankinter també destaquen que CIE té "certa flexibilitat" per a aquesta adquisició, alhora que recorden que falten per conèixer els detalls sobre com s'estructurarà el finançament per a aquesta compra.
Bankinter té un consell de 'compra' sobre CIE , amb un preu objectiu de 32,2 euros.