ep archivo   estacion de servicio de ballenoil
BALLENOIL - Archivo

Cepsa ha arribat a un acord per adquirir la xarxa d'estacions de servei de Ballenoil, formada per més de 220 establiments a Espanya. Mitjançant aquesta operació, subjecta a l'aprovació de les autoritats competents, l'energètica amplia el negoci d'Estacions de Servei, superant així els 2000 establiments al mercat ibèric.

Segons ha indicat la companyia en un comunicat, Cepsa mantindrà la marca Ballenoil, així com el seu model de negoci i estructura actual, per "consolidar la seva posició en el segment 'baix cost' i oferir al mercat una gamma de combustibles amb preus econòmics que facilitin la mobilitat en un context d'alta volatilitat en el preu de l'energia, una inflació més gran i un fort creixement en la demanda del model 'baix cost'".

"Amb aquest acord, la xarxa d'estacions Ballenoil desenvoluparà un pla de creixement per assolir les 500 estacions el 2027. Així mateix, Cepsa es fixa com a objectiu convertir Ballenoil en el referent en matèria de sostenibilitat en el segment baix cost, per a la qual cosa reforçarà progressivament l'oferta de punts de recàrrega elèctrica i hi incorporarà la venda de biocombustibles", desseca la companyia espanyola.

Pierre-Yves Sachet, director de Mobility & New Commerce de Cepsa, ha assenyalat que l'objectiu és "consolidar Ballenoil com a marca destacada del model 'baix cost' i posicionar-la com a referent en matèria de sostenibilitat en aquest segment".

"Seguirem, en paral·lel, transformant la nostra xarxa d'estacions premium, en què els clients trobaran diferents solucions d'energia cada cop més descarbonitzades i serveis complementaris de restauració i ultraconveniència. Amb aquesta operació, Cepsa arribarà a les 2000 estacions de servei al mercat ibèric, on podrem atendre diferents perfils de clients", ha afegit Sachet.

Per la seva banda, Ballenoil afirma que aquest acord amb Cepsa suposa un suport al projecte "revolucionari" de Ballenoil i enforteix el seu pla de futur, "impulsant el creixement de la xarxa i la incorporació de noves energies, a més de garantir el subministrament de combustibles".

La companyia dirigida per Maarten Wetselaar ha subratllat que mantindrà en paral·lel el seu model premium d'estacions de servei Cepsa i seguirà desenvolupant el seu programa de fidelització per dotar més descomptes i avantatges als seus clients.

"Dins de la seva estratègia al 2030, 'Positive Motion', Cepsa treballa per convertir-se en aquesta dècada en un referent de la transició energètica. Per això, està transformant-se en una companyia més enfocada a les necessitats dels seus clients, que també afronten els seus propis desafiaments de descarbonització", ha apuntat Cepsa.

De la mateixa manera, a l'àmbit de la mobilitat sostenible, Cepsa ha recordat que està transformant la seva xarxa d'estacions de servei, la segona major d'Espanya i Portugal, en espais digitalitzats que ofereixen una àmplia varietat de serveis d'ultraconveniència i restauració, així com a solucions multienergia per al proveïment a la carretera i alternatives per al transport pesant terrestre, marítim i aeri, a través del desenvolupament de molècules verdes, fonamentalment biocombustibles de segona generació i hidrogen verd".

Actualment, Cepsa té construïts més de 130 punts de recàrrega ultraràpida a les seves estacions de servei, avança en el desenvolupament de 330 més i el seu objectiu el 2030 és comptar amb aquest tipus de carregadors en més de 1000 a la seva xarxa d'estacions. Aquests carregadors d'almenys 150kW permeten fer la recàrrega en aproximadament 10 minuts (per carregar aproximadament el 80% de la bateria), depenent del model de vehicle.

contador