ep fachada de la sede de cellnex telecom a 2 de abril de 2024 en barcelona catalunya espana
David Zorrakino - Europa Press

Cellnbex ha desplegat al frbont maríbtim de la ciutat de Barcelbona una solució de cobertura mòbil multioperador per reforçar i dotar de cobertura 5G, els 3,5 quilòmetres del litoral barceloní que van des de la platja de Sant Sebastià fins a la platja de la Mar Bella passant per les platges de Sant Miquel, Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària i Bogatell.

  • 35,85€
  • -2,63%

L'empresa ha explicat que ha desplegat aquesta infraestructura amb motiu de la celebració de la 37a edició de la Copa de l'Amèrica de Vela. Aquesta competició, que va començar oficialment el 22 d'agost i s'acabarà el 27 d'octubre, és el tercer esdeveniment esportiu global amb més audiència i impacte econòmic, després dels jocs olímpics i del mundial de futbol.

Concretament, i en el marc de l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona, ​​Cellnex ha instal·lat un sistema distribuït de mini antenes (DAS – Distributed Antenna Systems, per les sigles en anglès), en elements físics i mobiliari urbà que el consistori té a les platges de la ciutat per donar servei a les desenes de milers de persones que les utilitzen durant tot l'any. En aquest sentit, la infraestructura s'ha dissenyat perquè quedi instal·lada de manera permanent després de la celebració d'aquest esdeveniment esportiu.

Marta Rubí, Directora Comercial Administracions Públiques de Cellnex Espanya, ha destacat que “els sistemes DAS serveixen per reforçar la connectivitat de qualsevol operador mòbil en espais amb molta afluència i concentració de persones com és el cas del litoral barceloní. Són solucions que estem desplegant també a centres urbans, estadis, centres comercials, grans edificis, xarxes i estacions de metro, entre altres localitzacions, que permeten ampliar i densificar la capacitat de la xarxa perquè els ciutadans puguin disposar d'una bona connectivitat en tot moment”.

Noticias relacionadas

contador