ep archivo   edificio de cellnex
EUROPA PRESS - Archivo

L'Autoritat de Competència i Mercats del Regne Unit (CMA, per les sigles en anglès) ha autoritzat l'adquisició per part de Cellnex dels actius de CK Hutchison al Regne Unit, subjecta a la cessió d'uns 1.000 emplaçaments, segons un comunicat de la companyia espanyola, que rebota a la borsa aquest divendres.

  • 36,12€
  • -0,58%

Aquesta adquisició forma part dels acords prèviament anunciats entre Cellnex i CK Hutchison que impliquen transaccions separades a Àustria, Dinamarca, Irlanda, Itàlia, Suècia i el Regne Unit.

Les transaccions, a tots els mercats, suposen una inversió d'uns 10.000 milions d'euros i abasten una inversió addicional d'uns 1.150 milions d'euros durant els propers vuit anys que inclourà el desplegament de fins a 5.250 nous emplaçaments, entre d'altres projectes.

"Els acords combinats amb CK Hutchison no només enforteixen la nostra posició com a operador paneuropeu clau, sinó que també reforcen les nostres associacions amb els nostres clients i obren noves oportunitats i enfocaments de col·laboració. Fonamentalment, aquesta racionalització de la infraestructura crearà els incentius necessaris per desbloquejar, millorar i ampliar la cobertura mòbil, incloent-hi la 5G, en aquests mercats clau”, ha declarat Tobias Martínez, conseller delegat de Cellnex.

VALORACIÓ: NOTÍCIA POSITIVA

"La notícia és positiva, tant perquè la quantitat de torres que Cellnex estaria obligada a vendre és inferior a la proposta de la pròpia companyia, com pel fet que després d'aquesta decisió s'elimina, almenys transitòriament, el risc regulador, i dona mostres de la capacitat de Cellnex per tancar operacions sense que això suposi una reducció de la competència als mercats en què pren posició", afirmen des de Renta 4, companyia que reitera la seva visió positiva sobre el valor (aconsella sobreponderar, amb preu objectiu de 78 euros).

"No s'ha donat detall sobre en quins possibles termes puguin dur a terme la desinversió, entenem que hauran de negociar amb possible interessats. Tampoc, com sí que va passar en el cas de França, han comentat sobre els termes en què pensen reinvertir els fons obtinguts, per la qual cosa desconeixem si això podria afectar la guia 2025 del grup, en qualsevol cas, l'impacte seria molt limitat. Recordem que Cellnex gestiona una xarxa, tenint en compte els programes de creixement anunciat el 2030 de 130.000 emplaçaments", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador