ep archivo   el ceo de cellnex tobias martinez
ATLAS TECNOLÓGICO - Archivo

Cellnex serà un dels principals candidats per competir en el procés de venda de les torres de telecomunicacions que ha iniciat Deutsche Telekom. Es tracta d'un paquet de 40.600 torres, per un valor d'uns 18.000 milions d'euros. Un altre dels principals candidats serà American Tower.

  • 36,12€
  • -0,58%

"Seria una operació transformacional per a Cellnex, ja que incrementaria la cartera de torres en un 23%, i li permetria consolidar-se com a líder indiscutible a Europa i distanciar-se de competidors com ara American Tower, Vantage o Totem", expliquen des de Bankinter, entitat que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 60 euros.

"Si bé", afegeixen, "la compra de tot el paquet comportaria una ampliació de capital per part de Cellnex, la capacitat inversora del qual estimem uns 10.000 milions d'euros".

"Encara que el preu de compra seria aparentment raonable (443.000 euros/torre, per sota dels 515.000 euros/torre implícit de la nostra valoració de Cellnex), encara és aviat per determinar l'impacte en valoració", afegeixen aquests experts.

Des de Renta 4, gestora que aconsella sobreponderar el valor, amb una valoració de 78 euros, comenten que "l'operació podria estar entre Cellnex i American Tower" i afegeixen que "per a Cellnex l'operació seria totalment transformacional, perquè permetria l'entrada en alguna de les geografies on no és present com Alemanya, Hongria o Grècia, a més de reforçar la seva presència en altres com Polònia, Suècia o Àustria”.

"No descartem que no es comprin totes les torres i es decantin per algunes geografies concretes, en funció dels seus estrictes criteris de rendibilitat exigits en aquest tipus d'operacions que el poguessin portar a descartar-ne d'altres", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador