ep oficinacellnex
Europa Press - Archivo
31,50€
  • -0,22€
  • -0,69%

Cellnex va tancar el primer trimestre de l'any amb uns ingressos un 11% superiors, però, no va generar beneficis a causa de factors extraordinaris, segons ha informat la companyia a través d'un fet rellevant a la CNMV aquest dimarts. Durant el mateix període de l'any anterior, va collir unes pèrdues de 37 milions d'euros. La companyia es dispara al voltant d'un 8% i marca màxims històrics.

L'operador de torres de telecomunicacions va aconseguir un resultat d'explotació fins al març positiu, de 42 milions, però que es va veure afectat per efectes no recurrents com la revaloració de l'opció de venda que Deutsche Telekom Capital Partners ostenta en relació a la seva participació del 18% en Cellnex Switzerland, compensada en part per un impacte fiscal positiu en algunes filials.

De gener a març, els ingressos de Cellnex van créixer un 11%, fins als 241 milions d'euros, i l'EBITDA ajustat ho va fer també un 11%, fins als 159 milions. Per la seva banda, el deute net de la companyia ascendia fins als 2.113 milions d'euros, i Cellnex sumava una liquiditat disponible, entre tresoreria i línies de crèdit, de 2.800 milions d'euros.

Per línies de negoci, els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions van aportar 160 milions, un 66% del total, si bé, aquesta línia va experimentar un creixement del 15% en comparació amb el primer trimestre del 2018. Pel que fa a l'activitat d'infraestructures de difusió, això va generar 59 milions, un milió més que durant el primer trimestre del 2018, mentre que l'àrea de serveis de xarxa i altres aportat 22 milions, un 15,7% més.

ACORDS ESTRATÈGICS

CellnexTelecom i Iliad han donat a conèixer aquest dimarts la signatura de sengles acords estratègics de col·laboració a llarg termini a França i Itàlia. En el cas de França, l'acord es concreta en la participació conjunta -70% Cellnex/30% Iliad-, en una nova companyia que gestionarà els 5.700 emplaçaments que actualment estan integrats en Free, l'operador francès de veu i dades. A Itàlia Cellnex adquirirà Iliad Itàlia els 2.200 emplaçaments amb què compta aquest operador al país transalpí.

Els acords amb els tres operadors preveuen el desplegament de nous emplaçaments als 3 països entre 2020 i 2027

Paral·lelament, Cellnex ha tancat un acord amb Salt, el tercer operador mòbil suís, per controlar el 90% d'una nova companyia que gestionarà els 2.800 emplaçaments de telecomunicacions actualment integrats en Salt.

Tobias Martinez, conseller delegat de Cellnex, ha subratllat que l'abast europeu i l'encaix industrial i estratègic de l'acord assolit amb Iliad i amb Salt, "no tan sols ens permetrà consolidar i consolidar la nostra posició com a principal operador independent d'infraestructures a França, sinó que ens reforcem decisivament en un mercat estratègic com Itàlia i ens consolidem definitivament a Suïssa".

Els acords amb els tres operadors també preveuen el desplegament de nous emplaçaments als 3 països entre 2020 i 2027: fins a 2.500 nous emplaçaments a França, fins a 1.000 nous emplaçaments a Itàlia, i fins a 500, a Suïssa. La inversió per a la compra dels 10.700 emplaçaments arriba als 2.700 milions. Pel que fa al total de 4.000 nous emplaçaments a desplegar fins al 2027, la inversió estimada és de 1.350 milions.

Cellnex i Iliad (a França i a Itàlia) signaran dos contractes marc als dos països per un període inicial de 20 anys amb renovacions automàtiques per 10 anys. En el cas de Suïssa, Cellnex i Salt tancaran un contracte en termes similars.

Després d'aquests acords el 'backlog' -vendes futures contractades- de Cellnex creix en 18.000 milions d'euros, fins a un total de 36.000 milions. Els acords estan subjectes als tràmits administratius habituals en aquests casos, entre ells i quan sigui aplicable, la llum verda per part de les autoritats de competència. El tancament s'estima per al segon semestre de 2019.

Noticias relacionadas

contador