ep el presidente de bbva carlos torres vila interviene en la mesa redonda los bancos por la
Carlos Luján - Europa Press

El president de BBVA, Carlos Torres Vila, ha manifestat aquest dimarts a CERAWeek, esdeveniment del sector energètic, que "Mèxic és un clar guanyador en el context actual" en què les empreses nord-americanes estan relocalitzant producció a regions més properes.

  • 9,24€
  • -0,67%

Aquesta relocalització, coneguda com a nearshoring, es deu als incentius fiscals que el govern dels Estats Units està proporcionant per promoure la inversió en la lluita contra el canvi climàtic al país, mitjançant la Llei de Reducció de la Inflació (IRA).

Torres Vila ha manifestat que BBVA és "el banc més gran de Mèxic" i que les inversions que ja s'han anunciat per a la producció de cotxes elèctrics a Mèxic d'empreses dels Estats Units són un "clar exemple" de l'oportunitat de negoci que la sostenibilitat suposa per al país.

A més, Mèxic disposa de "recursos naturals molt rellevants" per a la lluita contra el canvi climàtic "com és el sol o les reserves de liti", ha comentat.

El president de BBVA també ha valorat positivament els esforços globals que s'estan realitzant per incentivar les inversions climàtiques a escala, des de l'IRA nord-americà fins a Europa, que “està destinant al voltant del 4% del PIB per impulsar aquesta transició energètica a banda i banda del Atlàntic”. Tot i això, per a Torres Vila, l'IRA nord-americà i la seva "simplicitat, el sistema d'incentius o el llarg termini" són uns "bons aprenentatges per a Europa".

"La descarbonització és un desafiament formidable" i una gran oportunitat per als "països emergents, que tenen un immens potencial", però "són necessaris esquemes que incentivin el flux d'inversions cap als mercats esmentats", ha conclòs el president de l'entitat.

Per part seva, el 2022 BBVA va canalitzar 50.000 milions d'euros de finançament sostenible. Actualment, el banc ha fixat els objectius intermedis de descarbonització per al 2030.

Noticias relacionadas

contador