ep carlos ghosn 20181122131402
NISSAN
41,29€
  • 1,44€
  • 3,61%

Un tribunal de Tòquio ha decidit aquest dilluns estendre l’estada de l'expresident de Nissan Carlos Ghosn a la presó fins al pròxim 11 de gener, si bé podrà rebre durant aquests dies la visita del seu advocat, segons informa el diari japonès Asahi. El directiu es troba a la presó des que va ser detingut el passat 19 de novembre per les autoritats japoneses acusat de no haver comunicat al mercat els seus veritables ingressos a la companyia automobilística. Un mes després, la Fiscalia de Tòquio va anunciar noves acusacions contra ell.

"El Tribunal del Districte de Tòquio ha aprovat la petició d'ampliar el període de detenció de Ghosn, cosa que implica que es romandrà al Centre de Detenció de Tòquio fins a l'11 de gener", apunta el diari, que explica que el nou calendari d’interrogatoris de la Fiscalia va portar l'advocat de Ghosn, Motonari Otsuru, un ex fiscal, a buscar canvis en les regles sobre les visites durant el cap d'any i l'any nou en considerar aquest que seria "anormal" que el seu client passés cinc dies d'interrogatori per part de les autoritats sense reunir-se amb el seu lletrat almenys una vegada.

Així, Ghosn rebrà a la presó la visita del seu advocat aquest mateix dilluns i els propers 2 i 3 de gener. La reunió no va poder celebrar-se el passat 30 de desembre en ser diumenge i tampoc està permesa per demà, 1 de gener, en ser una festa nacional. Aquesta no és la primera vegada que la Justícia nipona amplia la detenció de Ghosn, perquè ja ho va fer a finals de novembre.

El diari japonès Asahi explica citant fonts coneixedores que Ghosn ha estat traslladat a una cel·la individual, que només habita ell, després que inicialment l'instal·lessin en una habitació amb tres tatamis. Tant avui com demà, el directiu i els seus companys de presó rebran un dinar especial per la festivitat.

L'anunci de la seva detenció va provocar una caiguda en les accions de Renault, del qual encara no s'han recuperat, i va portar les cúpules de Nissan i Mitsubishi a destituir-lo, mentre que la companyia francesa el manté suspès de funcions. Renault posseeix el 43,7% de Nissan, mentre que Nissan té el 15% de Renault, encara que sense dret a vot, i el 34% de Mitsubishi Motors.

Noticias relacionadas

contador