ep parque de la herrada de capital energy
CAPITAL ENERGY

Capital Energy acaba de signar el seu cinquè Power Purchase Agreement (PPA) a Espanya amb Statkraft, el generador d'energies renovables més gran d'Europa.

En concret, aquest últim acord segellat per les dues companyies té una vigència de 10 anys i contempla la venda a Statkraft de tota l'energia elèctrica produïda pel parc eòlic albacetenc La Herrada, el primer que Capital Energy construeix a Castella-La Manxa i que disposa d'una potència d'accés de 51 megawatts (MW).

Ubicat a Montealegre del Castillo, els 10 aerogeneradors d'aquesta instal·lació seran capaços de subministrar al voltant de 130.000 megawatts hora (MWh) a l'any, suficients com per satisfer amb electricitat neta el consum de més de 48.000 llars castellanomanxecs, així com d'evitar anualment l'emissió a l'atmosfera de més de 47.000 tones de CO2.

La posada en marxa de La Herrada, les obres de la qual van començar el mes de maig passat, implicarà una inversió d'uns 53 milions d'euros i propiciarà la creació de més de 170 llocs de treball directes durant els períodes punta de les obres. A la fase d'operació i manteniment està previst que doni ocupació estable a set professionals de la zona i contribueixi, així mateix, a generar uns sis llocs de treball indirectes.

Capital Energy ha assenyalat que, gràcies a aquest nou contracte signat amb Statkraft, continua reforçant l'estructura financera de les plantes renovables. Prèviament, les dues companyies havien segellat acords similars de compravenda d'energia a llarg termini per a quatre instal·lacions més: els parcs eòlics Las Tadeas (Castella i Lleó), Buseco (Astúries) i Loma dels Pins (Andalusia) i la planta fotovoltaica La Solana (Extremadura), aquestes tres últimes, de propietat compartida.

"La firma d'aquest nou acord per al parc eòlic La Herrada amb una companyia de la rellevància de Statkraft representa, sens dubte, una fita important per a la nostra empresa, que continua fent passos per consolidar, des de tots els punts de vista, el seu projecte 100% sostenible i digital basat en les energies renovables", ha declarat Juan José Sánchez, CEO de Capital Energy.

Per part seva, Tiago Thomaz, director d'Originació de Statkraft Iberia, explica que “estem molt satisfets amb aquesta nova col·laboració amb Capital Energy, que ens permet seguir diversificant el nostre portfoli renovable a la península ibèrica. Gràcies a acords com aquest, ens podem adaptar a les necessitats dels nostres clients, alhora que impulsem el desplegament de noves instal·lacions renovables a Espanya, assegurant la compra de la seva producció”.

Noticias relacionadas

contador