ep el parque eolico de capital energy
CAPITAL ENERGY

Capital Energy realitzarà altres quatre parcs eòlics a Aragó que seran capaços de produir més d'1,5 milions de megawatts hora (MWh) amb la instal·lació de 504 MW d'aerogeneradors per un valor de 330 milions d'euros, segons ha informat la companyia en un comunicat.

En concret, aquests projectes es realitzaran en Zèfir, Paucali, Arlo i Argestes, que se situen entre les províncies de Terol, Saragossa i Tarragona. Aquests seran capaços de generar energia equivalent com per cobrir el consum de 630.000 llars.

La construcció donarà feina a unes 2.900 persones, mentre que un centenar s'encarregarà del manteniment de les instal·lacions.

PARCS EÒLICS

El parc eòlic Argestes s'ubicarà als termes municipals de la Fresneda, Fórnols, La Portellada i Ràfels, a la província de Terol, i la seva infraestructura d'evacuació se situaria als municipis de Terol de la Fresneda, Valjunquera, la Vall del Tormo i Massalió.

La seva construcció suposarà una inversió de gairebé 60 milions d'euros, amb 16 aerogeneradors de 6 MW de potència unitària per a una capacitat de 96 MW i produirà més de 290.400 MWh l'any, suficients per cobrir el subministrament elèctric de gairebé 120.000 llars. Argestes evitarà, a més, l'emissió anual a l'atmosfera a prop de 110.000 tones de CO2.

Per la seva banda, el parc eòlic Arlo implicarà una inversió de gairebé 62 milions d'euros i es construirà als termes municipals de Maella, a la província de Saragossa, i Valdealgorfa i Massalió, a la província de Terol. Aquestes dues últimes localitats acolliran també la seva infraestructura d'evacuació.

Comptarà amb una potència instal·lada de 102 MW, repartida en 17 turbines de 6 MW, i serà capaç de produir més de 295.600 MWh. Podrà generar electricitat neta al voltant de 120.000 llars, evitant l'emissió a l'atmosfera d'unes 110.000 tones de CO2.

PARC PAUCALI

La companyia ha precisat que, en el cas del parc eòlic Paucali, es comptarà amb 19 aerogeneradors de 6 MW, que uniran una potència instal·lada de 114 MW i podran subministrar més de 332.200 MWh l'any, suficients per cobrir la demanda energètica a prop de 135.000 llars.

Aquest parc eòlic, que evitarà l'emissió a l'atmosfera a prop de 130.000 tones anuals de CO2, se situarà a Maella i la seva infraestructura d'evacuació, en aquesta localitat saragossana i Massalió. El seu desenvolupament mobilitzarà una inversió total superior als 73 milions d'euros.

Finalment, el parc eòlic Zèfir tindrà una inversió de 135 milions d'euros i se situarà als termes municipals de Massalió, Vall del Tormo, Valjunquera, La Fresneda i Fórnols i compartirà infraestructura d'evacuació amb els tres parcs eòlics ja citats.

Aquesta es construirà als municipis de Massalió i Calaceit, a la província de Terol; Maella, a la província de Saragossa; i Casares, Batea, Villalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella i Ascó, a la província de Tarragona.

Els seus 32 turbines de 6 MW de potència unitària sumaran una capacitat de 192 MW i podran generar més de 597.100 MWh l'any, de manera que proveirà d'electricitat neta a gairebé 250.000 llars, evitant, així mateix, l'emissió anual a l'atmosfera a prop de 235.000 tones de CO2, segons l'empresa.

Noticias relacionadas

contador