ep entrada oficina de caixabank
EUROPA PRESS - Archivo
5,66€
  • 0,18€
  • 3,29%

El benefici de CaixaBank (+1,4%) va tornar a caure fins al setembre. L'entitat va guanyar 1.266 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que implica un 28,4% menys que en les mateixes dates de l'any anterior, i d'aquesta manera arrossega així l'impacte de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que es va anotar durant el primer semestre i que va suposar una despesa de 978 milions d'euros, però permet un estalvi de 200 milions l'any, dels quals 32 milions s'apliquen ja durant el tercer trimestre.

Sense tenir en compte aquest extraordinari, el benefici s'hauria incrementat un 10,4% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Durant el tercer trimestre estanc, però, el benefici va experimentar una alça del 37%. El banc que dirigeix ​​Gonzalo Gortázar va guanyar 644 milions entre juny i setembre, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El marge d'interessos s'ha situat als 3.720 milions d'euros, xifra que implica un augment de l'1,3% respecte al mateix període de 2018, i va estar impactat, principalment, per l'increment del volum del crèdit i els menors costos de finançament retail i institucional.

Pel que fa al marge brut, esto va caure un 4,2% influït per la reducció dels resultats d'entitats participades, que es va reduir un 52,6% com a conseqüència de la no atribució dels resultats de Repsol i BFA. Sense tenir en compte aquesta aportació durant els dos exercicis, el marge brut creix un 1,2%.

Els ingressos per comissions, per la seva banda, es van situar als 1.904 milions d'euros, un 1,7% menys, amb una caiguda lleugera, de l'1,1%, a les corresponents al negoci bancari, valors i altres, que van ascendir als 1.099 milions d'euros.

D'altra banda, la ràtio de capital CET1 va experimentar un creixement de quinze punts bàsics des del desembre, fins a situar-se a l'11,7%.

Els recursos de clients, per la seva banda, van pujar als 381.136.000 d'euros (+6,3%) l'any, impulsats per la recuperació dels mercats. En l'evolució trimestral incideix l'habitual estacionalitat positiva del trimestre anterior en els comptes a la vista, principalment, per les pagues dobles i es va mantenir respecte a l'exercici anterior. El banc destaca la bona evolució dels unit linked, que creixen un 22,7% l'any i un 5,2% durant el trimestre.

Noticias relacionadas

contador