ep oficina de caixabank 20220831115503
CEDIDO POR CAIXABANK

El Banc Central Europeu (BCE) ha seleccionat CaixaBank i quatre organitzacions més per col·laborar en el desenvolupament del prototip de l'euro digital. La institució ha realitzat una convocatòria per triar entitats que desenvolupin projectes tecnològics associats a la creació de la moneda digital europea. CaixaBank, únic banc europeu seleccionat, es responsabilitzarà de fer un prototip per a pagaments P2P (entre persones) amb l'euro digital.

  • 5,07€
  • -1,29%

D'aquesta manera, des d'aquest mes de setembre i fins a finals d'any, CaixaBank treballarà en el desenvolupament d'una aplicació mòbil que simuli el que un ciutadà haurà de fer quan vulgui carregar el seu compte d'euros digitals i pagar i/o transferir a altres persones.

L'àmplia experiència i el lideratge de CaixaBank a l'àmbit de la innovació i els mitjans de pagament, així com el nivell de qualitat dels seus serveis, les capacitats internes en el desenvolupament de projectes i la cobertura de mercat han estat alguns dels aspectes valorats en el procés de selecció realitzat pel BCE.

EXPLORAR SOLUCIONS PER PAGAR AMB L'EURO DIGITAL

La institució europea va llançar al mes d'abril passat una convocatòria per a proveïdors de serveis de pagament, bancs i altres empreses rellevants per unir-se a un exercici de creació de prototips de serveis de pagament dirigits al client. A la convocatòria s'han presentat un total de 54 companyies, incloent-hi des d'entitats bancàries fins a companyies tecnològiques multinacionals.

Les altres quatre empreses seleccionades juntament amb CaixaBank per a aquesta fase (Worldline, EPI, Nexi i Amazon) faran prototips per a altres casos d'ús de l'euro digital, com són els pagaments P2P fora de línia, pagaments al punt de venda (amb processos específics segons siguin iniciats pel comerç o pel client) o pagaments per a comerç electrònic.

El BCE està investigant actualment com podria ser l'euro digital. Si s'arribés a emetre un euro digital, aquest no substituiria l'efectiu ni altres mitjans de pagament existents, sinó que els complementaria, convertint-se en una opció més per fer pagaments, cosa que contribuiria a l'accessibilitat i a la inclusió financera.

Noticias relacionadas

contador