caf francia

El Consell d'Administració de Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) ha seleccionat CAF USA com a adjudicatari per al subministrament de 102 LRV o trens lleugers per un import de 811 milions d'euros.

CAF

  • 35,60€
  • 0,99%

Els trens circularan a la Green Line de la ciutat de Boston i el contracte base abasta la fabricació dels 102 vehicles, dos simuladors de conducció, peces de parc, eines especials i equips d'assaig per als vehicles subministrats, així com el servei de garantia per un període de 3 anys.

“El contracte també contempla diverses opcions per a la compra de vehicles i equipaments addicionals als 102 LRVs, que MBTA podria executar als propers anys”, expliquen des de CAF.

Es tracta del segon projecte del Grup CAF per a la ciutat, ja que l'any 2014 MBTA va adjudicar també a CAF USA la fabricació de 24 LRVs, anomenades Type 9, que actualment circulen a l'esmentada Green Line. Aquesta línia està formada per quatre ramals al llarg dels seus més de 30 quilòmetres de longitud, sent la primera línia construïda a la capital de Massachusetts, amb trams de túnels que daten de finals del segle XIX, convertint-la en la primera línia subterrània dels Estats Units.

“Les noves unitats, anomenades Type 10, reemplaçaran els models Type 7 i 8 que actualment donen servei a la línia”, apunten des de CAF. Els vehicles estaran compostos per 7 mòduls, seran 100% de pis baix i disposaran d'àrees prioritàries per als passatgers de mobilitat reduïda, "maximitzant així la seva capacitat i l'accessibilitat al vehicle".

El mercat nord-americà compta amb la presència de la companyia des de fa anys. CAF disposa d'una instal·lació productiva als Estats Units, situada a la localitat d'Elmira (Nova York). Entre els projectes desenvolupats als Estats Units destaquen les 96 unitats subministrades al metro de la ciutat de Washington, els 130 cotxes de passatgers per a l'operador Amtrak, tramvies per a les ciutats de Kansas City i Cincinnati, així com el subministrament d'LRVs per a Houston, Sacramento, Pittsburgh i Boston.

Actualment CAF es troba immersa en la fabricació de la tercera comanda de nous tramvies per a l'ampliació de la xarxa tramviària de la ciutat de Kansas City i en el projecte d'LRVs per a la ciutat de Maryland, que abasta la fabricació de 26 LRVs per a la línia coneguda com a Purple Line, i que inclou també la participació a la societat que gestionarà l'operació i el manteniment del sistema durant 30 anys”, conclouen des de la companyia.

contador