caf granada

El fabricant de trens i material ferroviari CAF ha anunciat dos contractes per a les ciutats de Hannover i Canberra, el volum global dels quals supera els 220 milions d'euros, i reforça la important cartera de comandes de l'empresa, que al tancament del primer semestre de l'any reflectia una xifra rècord superior als 10.700 milions d'euros.

CAF

  • 35,60€
  • 0,99%

En primer lloc, ÜSTRA Hannoversche Verkehrsbetriebe AG, operador de transport públic a la ciutat de Hannover, ha elegit CAF com a subministrador de 42 LRV (tren lleuger) denominades TW 4000. El contracte contempla la possibilitat d'incrementar el nombre de LRVs a fabricar a fins a 233 unitats addicionals.

Està previst que els primers vehicles es lliurin a la xarxa Stadtbahn de la ciutat el segon semestre del 2025. L'objectiu d'aquest contracte per a Hannover és “modernitzar la flota actual disponible”, ja que substituiran els models anteriors TW 6000 i TW 2000, així com "poder disposar de trens lleugers moderns que redueixin el consum d'energia gràcies a la seva tecnologia d'avantguarda i a la reducció en el pes dels propis vehicles, que afavoriran aquest estalvi".

Així mateix, destaca CAF, els nous models "milloraran l'experiència dels viatgers en aspectes com l'accessibilitat al vehicle, els sistemes d'informació al passatger i el confort ofert".

Durant els últims mesos, la companyia basca ha aconseguit importants fites al mercat alemany, el mercat accessible ferroviari més gran a nivell mundial, com el contracte signat amb les autoritats alemanyes de transports VRR i NWL per al subministrament de 63 trens propulsats per bateries, els comandes d'unitats LRV per a les ciutats d'Essen i Bonn, així com els tramvies per a Friburg i les unitats EMU per a Schönbuchbahn.

AMPLIACIÓ D'UN CONTRACTE A AUSTRÀLIA

Per part seva, Australian Capital Territory, a través de l'empresa Canberra Metro Operations, l'operador de la línia tramviària de Canberra, ha triat CAF per al subministrament de 5 tramvies addicionals equipats amb OESS (On Board Energy Storage Systems) per operar en trams sense catenària. Aquests 5 tramvies se sumen als 14 ja lliurats amb anterioritat a la capital australiana.

L'acord inclou addicionalment el manteniment de les noves unitats, així com l'actualització de la flota lliurada anteriorment per equipar-la amb el sistema d'acumulació OESS, similar al que disposaran els nous vehicles, que permetrà a tota la flota de vehicles operar sense catenària a la línia de tren lleuger de la ciutat”, expliquen des de CAF.

Està previst que els nous tramvies operin a la línia existent, que uneix la zona de Gungahlin amb el centre de la capital australiana, així com en la futura extensió de la línia, donant resposta així a l'increment de demanda esperat.

CAF recorda que, després del tramvia subministrat per a Newcastle, que es va convertir amb la seva posada en servei el 2019 en el primer tramvia sense catenària a Austràlia, i el tramvia de Parramatta, l'entrada en operació del qual està prevista per al 2023-2024, aquest serà el tercer projecte de tramvies de CAF amb el sistema OESS esmentat al país.

Noticias relacionadas

contador