des vehicules tesla model 3 sont en vente sur le site de tesla a fremont en californie

La Comissió Europea rectifica i anuncia que ha revisat a la baixa els aranzels provisionals a l'automòbil de bateria elèctrica importat des de la Xina després que anteriorment, al juny, consideressin que els fabricants xinesos tenien un avantatge "deslleial" pels subsidis que reben de Pequín.

"Aquestes revisions demostren que la Comissió respecta plenament totes les normes i obligacions pertinents i basa les seves conclusions estrictament en fets i proves. Demostra també que es pren la màxima cura per garantir que la investigació sigui sòlida i correcta", destaquen en un comunicat.

A més, assenyalen que "demostra que la Unió Europea (UE) és totalment transparent i no tem sotmetre l'exactitud dels seus càlculs a una inspecció detallada per part de les empreses implicades i no dubta a ajustar-ne les conclusions quan està justificat".

Ara la Comissió Europea ha comunicat a les parts interessades el projecte de decisió d'imposar drets compensatoris definitius a les importacions de vehicles elèctrics de bateria (VEB) procedents de la Xina. L'objectiu és donar la possibilitat que diversos exportadors xinesos i determinades empreses conjuntes amb productors de la UE es beneficiïn del tipus de dret més baix previst per a les empreses cooperants vinculades.

Les mesures tindran una vigència de cinc anys, prorrogables mitjançant sol·licitud motivada i posterior revisió.

Cal tenir en compte que al gravamen s'hi afegirà el dret d'importació ordinari del 10% aplicat a les importacions de vehicles elèctrics a bateria.

TIPUS ARANCELARI INDIVIDUAL PER A TESLA

A més, ha decidit concedir un tipus aranzelari individual a Tesla com a exportador des de la Xina, retallant-lo des del 20,8% fins al 9%, després que la companyia presentés una sol·licitud fonamentada d'un "examen individual" per determinar el seu nivell de drets a funció dels subsidis específics que va rebre.

"Aquesta sol·licitud ha estat objecte d'un examen exhaustiu i l'avaluació del nivell de subvencions rebudes es reflecteix als nivells de drets a la fase definitiva. La Comissió va verificar la informació durant la visita de verificació a la Xina i va realitzar els mateixos controls que els altres productors exportadors xinesos inclosos a la mostra", expliquen.

"Les diferències als nivells de drets reflecteixen els diferents nivells de subsidi entre els diferents règims, que se'n van veure afectats per diversos elements, com ara el nivell de cooperació i les diferents estructures organitzatives en àrees com el finançament", afegeixen.

contador