le logo de british petrol bp a la station service de pienkow en pologne 20230428075214

La petroliera britànica BP ha anunciat el nomenament de Kate Thomson com a directora financera interina. El nomenament es produeix després que Murray Auchincloss fos designat com a conseller delegat interí de la companyia la setmana passada.

BP

  • 3,84£
  • -4,10%

Thomson és actualment vicepresidenta financera de producció i operacions de BP i és responsable de la direcció financera i de l'associació comercial amb l'empresa a nivell mundial. Treballa a la companyia britànica des de fa 19 anys i anteriorment va ocupar diversos càrrecs financers de responsabilitat, entre ells el de tresorera i directora d'Impostos del grup.

Abans d'incorporar-se a BP el 2004, Thomson havia treballat a empreses de serveis professionals, com Ernst & Young, a l'àrea fiscal de fusions i adquisicions, i com a directora d'impostos del grup Charter. A més, ha estat membre del consell d'Aker BP durant els darrers set anys i també forma part dels consells de diverses empreses del grup BP.

"L'experiència i les capacitats de Kate la fan idònia per assumir el càrrec de directora financera interina. Aporta profunds coneixements tècnics juntament amb una comprensió detallada de BP, i té un historial de lideratge de primera classe a la nostra funció financera. Estic desitjant treballar amb ella per continuar desenvolupant l'estratègia de BP", ha indicat Auchincloss.

Cal recordar que el 12 de setembre passat, Bernard Looney, antic conseller delegat de BP, va dimitir del seu lloc després d'admetre "relacions personals" inadequades amb membres de la companyia. L'empresa britànica va explicar que el maig del 2022, la junta va rebre i va revisar acusacions procedents d'una font anònima, amb el suport d'un assessor legal extern, "relacionades amb la conducta del Looney pel que fa a les relacions personals amb col·legues de l'empresa".

Segons Scope Ratings, la companyia gaudeix de bona salut financera, malgrat la inesperada brevetat del mandat de Looney com a conseller delegat. Tot i això, el seu successor podria haver de tornar a plantejar-se qüestions controvertides sobre l'estratègia a llarg termini del gegant del petroli i gasista per abordar la transició energètica.

La rendibilitat de l'empresa energètica britànica va assolir màxims històrics el 2022, fet que es va traduir en un baix palanquejament, fins i tot després de comptabilitzar la generosa remuneració a l'accionista. "Encara que els resultats del 2023 no igualaran les cotes de l'any passat, seran sòlids, cosa que promet un període més tranquil per a un nou CEO durant els propers 18 mesos que el que Looney va haver d'afrontar el 2020 i el 2021 amb la pandèmia i la caiguda picat dels preus de l'energia", expliquen.

contador