ep archivo   vista de la sede de telefonica a 28 de noviembre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els analistes de Bank of America han decidit rebaixar el preu objectiu de les accions de Telefónica fins als 4,3 euros per títol, des dels anteriors 4,5 euros, tot i que ha mantingut el consell de compra, el mateix que ofereix per a Cellnex, després de mantenir la seva valoració sense canvis als 41,5 euros.

  • 36,70€
  • -0,19%
  • 4,31€
  • 1,60%

Els analistes de la companyia identifiquen "múltiples obstacles per al creixement" al sector de les telecomunicacions, per la qual cosa no es mostren gaire optimistes de cara a la temporada de resultats del segon trimestre.

En aquest sentit, consideren que “el segon trimestre hauria de ser el trimestre més feble per a l'EBITDA de les empreses de telecomunicacions, ja que múltiples vents en contra de les empreses en perjudiquen el creixement”.

"Els temes més amplis en què se centra l'atenció segueixen sent la racionalitat dels preus (caiguda a França, millora intertrimestral a Alemanya), el control de la despesa de capital i el potencial de fusions i adquisicions (vendes de torres, possibles actualitzacions estratègiques, per exemple, Vodafone al Regne Unit)”, detallen.

Segons el seu criteri, “les accions amb exposició al Regne Unit (Vodafone, BT Group i Liberty Global) enfronten comparacions fiscals més estrictes a mesura que es redueixen els augments de preus, mentre que Vodafone també enfronta importants obstacles a causa de la desagregació de la televisió alemanya".

Tot i això, destaca que a Telefónica "li hauria d'anar millor amb beneficis complets per als jubilats al segon trimestre, però compensats per multes esportives".

"Telefònica informarà els resultats del segon trimestre el 31 de juliol. Esperem que els ingressos per serveis a Espanya es mantinguin pràcticament estables al +1,3% interanual, encara que l'EBITDA subjacent hauria d'augmentar amb l'impacte complet del pla de jubilats", comenten

Mentrestant, "Cellnex podria anunciar la venda de la seva unitat austríaca i els ingressos potencials es destinarien a la recompra", i en el cas d'Orange, "el trimestre hauria de ser sòlid, però amb preocupacions sobre els preus a França".

Noticias relacionadas

contador