puig campana
BME

Bank of America (BofA) inicia la cobertura de Puig amb una valoració de 30 euros per acció, cosa que implica un potencial de revaloració del 16%, i consell de comprar el valor. "Creiem que l'historial d'execució de Puig al mercat cotitzat serà un catalitzador per a una requalificació", expliquen els estrategs.

  • 26,02€
  • 0,27%

Des de l'entitat nord-americana remarquen que el grup cosmètic i de moda forma part d'una categoria atractiva "com el quart actor més gran a la indústria de fragàncies de prestigi de ràpid creixement". Així mateix, emfatitzen que és propietari de marques, ja que el 90% de les vendes provenen de marques pròpies, cosa que "considerem més atractiu que ser llicenciatari".

I també posen el focus sobre les fusions i adquisicions, ja que Puig ha adquirit aproximadament una marca de mitjana durant els darrers 11 anys i, atesa una indústria de la bellesa fragmentada, "creiem que les possibles oportunitats futures de fusions i adquisicions són abundants", comenten.

Per tot això, pronostiquen un creixement orgànic de les vendes del 8%, en línia amb la guia, juntament amb una expansió del marge EBIT d'aproximadament 15 punts bàsics anuals, cosa que resultarà en un ajustament del 12%. "Les accions cotitzen amb un descompte del 20% respecte als seus parells de bellesa, injustificat, segons la nostra opinió, considerant el perfil de creixement més gran del grup", afegeixen a BofA.

Puig opera en una indústria de bellesa resilient i amb creixement estructural de 435.000 milions d'euros que, des de la companyia, preveuen que s'expandirà a un ritme del 5-6% anual fins al 2028.

"Des del 2021, estimem que Puig va superar el mercat de la bellesa quatre vegades, atesa la sobreexposició al segment de més ràpid creixement, les fragàncies de prestigi i els guanys d'A&P en maquillatge i cura de la pell", subratllen els experts.

En aquest sentit, i impulsat per una estratègia multicategoria en tota la seva cartera de marques, “esperem que Puig mostri una fortalesa contínua en fragàncies, desenvolupi la seva oferta de maquillatge i accelerar el ritme de penetració en la cura de la pell, cosa que implica un creixement del mercat d'1,5 vegades", analitzen des del banc.

De la mateixa manera, creuen que la millora de la rendibilitat serà impulsada per la contínua expansió del marge brut, des d'un nivell ja alt del 74,7%, així com pel palanquejament sobre les despeses generals i administratives. "No obstant, això s'hauria de compensar amb un augment en la publicitat (cap al 32% de les vendes), que creiem que és important per mantenir la marca Puig i impulsar-ne l'atractiu", conclouen a BofA.

Noticias relacionadas

contador