ep archivo   la presidenta del banco santander ana botin durante una junta general de accionistas de
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Bank of America (BofA) ha elevat el preu objectiu de Santander després dels resultats del 2023 i del quart trimestre de l'any passat que va publicar a la jornada passada. El puja fins als 5 euros des dels 4,8 euros, alhora que reitera el consell de comprar. Santander cotitza actualment als 3,85 euros.

  • 4,60€
  • 2,03%

Aquesta millora de preu es produeix després que la companyia hagi incrementat la previsió de BPA (benefici per acció) per al 2024 en un 2% després de conèixer aquests comptes. "Estem aproximadament un 12% per sobre del consens", reconeix.

Bank of America diu que els Estats Units "continuen presentant desafiaments" i que la qualitat dels actius "és una història que requereix ser demostrada".

Berenberg també ha publicat aquest dijous un informe sobre Banco Santander, en què ajusta lleugerament a l'alça el preu objectiu de l'entitat fins als 4,30 euros des dels 4,10 euros i reitera el seu consell de mantenir.

Diu la companyia alemanya que “l'objectiu de rendibilitat de Santander per al 2024 sembla ambiciós, ja que depèn dels ingressos mentre manté els costos i les pèrdues estables”.

"Esperem que el benefici per acció del banc creixi modestament durant els propers tres anys, però a causa d'un menor nombre d'accions. A més, malgrat la nostra previsió d'estabilitat en els guanys, esperem que l'acumulació de capital del banc continuï sent modesta", diu Berenberg.

Amb les accions cotitzant lleugerament per sota del seu descompte mitjà a llarg termini respecte al sector (aproximadament 10%), segons les estimacions d'aquests analistes, "la relació risc-recompensa de Santander està equilibrada, al nostre parer".

Per al 2024, el grup càntabre preveu un ROT del 16%. A més, ha anticipat per a aquest any un creixement dels ingressos d'un dígit mitjà, millorar l'eficiència fins a situar-la per sota del 43%, mantenir el cost del risc a l'entorn de l'1,2%, i mantenir la ràtio de capital CET1 fully loaded per sobre del 12%.

"Santander té com a objectiu un creixement d'ingressos de només un dígit mitjà el 2024. Tot i que és probable que els ingressos per interessos nets segueixin creixent any rere any (encara que modestament), s'espera que la major part del creixement dels ingressos sigui impulsat per les comissions. Creiem que el creixement de comissions objectiu pot ser difícil d'aconseguir, en part a causa del lent creixement passat, pronostiquem que els guanys romanguin estables durant els propers tres anys, però que el benefici per acció creixi aproximadament un 3% a l'any a causa de les recompres".

Barclays, en un informe publicat també avui, ha incrementat les estimacions de benefici per acció ajustat de Santander per al 2024-2025 en aproximadament un 1,5%, "principalment a causa d'una perspectiva d'ingressos nets per interessos més resistents, parcialment compensat per grans costos i pèrdues per préstecs i provisions".

Barclays reitera el consell de neutral sobre Santander, amb un preu objectiu de 4,50 euros.

Noticias relacionadas

contador