ep archivo   aeropuerto de aena
AENA - Archivo

Els estrategs de Bank of America (BofA) confien en Aena i n'han elevat el preu objectiu fins als 175 euros des dels 172 euros anteriors, alhora que mantenen la recomanació de comprar el valor. La recuperació del trànsit aeri i el seu impuls comercial són els principals catalitzadors que han portat la companyia a apostar pel gestor aeroportuari espanyol.

  • 197,60€
  • 0,05%

Des de BofA també han millorat les estimacions d'Ebitda per a Aena en un 5% el 2023 i un 2% el 2024, principalment a causa d'un trànsit més gran.

"Aena cotitza a 9,4x el nostre EV/EBITDA 2024, cosa que creiem que no és exigent tenint en compte la sòlida capacitat de generació d'FCF de l'empresa i el seu potencial de creixement de trànsit superior. Aena també cotitza amb un descompte significatiu respecte a la mitjana prèvia a la pandèmia d'11,5x", expliquen els analistes.

Per això creuen que la companyia té més capacitat per acomodar el creixement del trànsit, ja que la seva xarxa es va utilitzar només al voltant del 84% el 2019.

En aquest sentit, posen èmfasi que és important destacar que el 61% del trànsit prové d'operadors de baix cost, que creixen molt més ràpidament que els operadors de bandera.

"L'exposició a LCC entre altres aeroports europeus cotitzats no supera el 26%. Esperem que les vendes subjacents per passatger en comercial millorin encara més (després d'un +14% interanual el primer trimestre)", afegeixen a BofA.

La inflació és probablement el principal obstacle a què s'enfronta Aena, però els experts del banc nord-americà preveuen que els augments d'opex es mantindran en territori d'un dígit el 2023 a causa dels estalvis en electricitat.

"Creiem que és poc probable que Aena acceleri significativament les seves fusions i adquisicions internacionals, per la qual cosa l'assignació de capital s'hauria de centrar en els dividends (pagament del 80% per UPA) i el reemborsament del deute (és a dir, permetre la transferència de deute a capital)", conclouen a BofA.

Noticias relacionadas

contador