dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

Bank of America (BofA) confia en IAG, després que els resultats de la companyia hagin superat les seves estimacions pel costat de l'Ebit en un 17%/11% gràcies a les tendències sostingudes dels ingressos unitaris. Per això, els estrategs de l'entitat reiteren el consell de comprar el valor i incrementen el seu Ebit per al conjunt de l'any un 11%, fins als 3.400 milions d'euros, "impulsat en gran mesura pel ritme del tercer trimestre".

IAG

  • 2,24€
  • 0,13%

"Al nostre parer, IAG està ben posicionada per tornar al seu marge Ebit anterior a la pandèmia del 12-14% a causa del seu historial de control de costos", comenten a la companyia.

Durant la presentació dels comptes, IAG va explicar que les tendències de reserves del quart trimestre s'estaven desenvolupant com s'esperava i que preveia que el deute net augmentés a causa de la sortida estacional de capital de treball.

Així mateix, el hòlding d'aerolínies hispano-britànic va assenyalar que és conscient de les incerteses macro i geopolítiques i que els viatges corporatius triguen més a recuperar-se.

En aquest sentit, el volum de British Airways (BA) ha augmentat 10 punts intertrimestrals (64% del 2019) i la companyia estima una millora addicional en les reserves actuals, "tot i que BA trigarà fins al 2026 a veure una recuperació total de corporatiu", asseveren a BofA.

"Els rendiments van ser un +23% superiors als del 2019 (-0,1% interanual) al tercer trimestre, seqüencialment més ràpid que el +19% al segon trimestre. Som conservadors quant als nostres rendiments del quatre trimestre, veient un creixement del +12% respecte als nivells del 2019 (-2% interanual) La nostra estimació de cost unitari excombustible del -6% interanual està en línia amb la guia (extrem inferior d'una disminució del 6-10% ) a causa de l'impacte de la interrupció. IAG organitzarà un Dia dels Mercats de Capitals (CMD) el 21 de novembre, on esperem escoltar més sobre les perspectives a mitjà termini", subratllen els estrategs del banc nord-americà.

Pel que fa al deute net, que es va situar en 8.000 milions d'euros a finals de setembre, va augmentar en 400 milions d'euros durant el trimestre i la direcció espera un nou augment al quart trimestre a causa de l'estacionalitat del capital circulant.

"Veiem l'ND/EBITDA 2023 en 1,7x. La direcció va destacar l'atenció prestada a la reducció del deute brut, incloent-hi el reemborsament anticipat del préstec Covid de British Airways per valor de 2.000 milions de lliures recolzat per la UKEF. Aquest despalanquejament ha donat lloc a la millora recent de les qualificacions creditícies d'IAG i BA a 'grau d'inversió' per part d'S&P", conclouen a BofA.

Noticias relacionadas

contador