le logo boeing 20240418091954

Boeing ha anunciat aquest dilluns que ha arribat a un acord definitiu per adquirir el fabricant nord-americà de fuselatges Spirit AeroSystems. La fusió és una transacció totalment en accions amb un valor de capital d'aproximadament 4.700 milions de dòlars o 37,25 dòlars per acció. El valor total de la transacció és d'aproximadament 8.300 milions de dòlars, incloent-hi l'últim deute net reportat de Spirit, segons ha informat Boeing en un comunicat.

  • 185,42$
  • -0,69%

Cada acció comuna de Spirit serà intercanviada per un nombre d'accions comunes de Boeing igual a una proporció d'intercanvi entre 0,18 i 0,25, calculada com a 37,25 dòlars dividits pel preu mitjà ponderat per volum de les accions de Boeing durant el període de 15 dies hàbils que finalitzen el segon dia hàbil abans del tancament (subjecte a un mínim de 149,00 dòlars per acció i un màxim de 206,94 dòlars per acció).

Els accionistes de Spirit rebran 0,25 accions de Boeing per cadascuna de les seves accions de Spirit si el preu mitjà ponderat per volum és de 149,00 dòlars o menys, i 0,18 accions de Boeing per cadascuna de les seves accions de Spirit si el preu mitjà ponderat per volum és de 206,94 dòlars o més.

"Creiem que aquest acord és el millor interès del públic que vola, els nostres clients d'aerolínies, els treballadors de Spirit i Boeing, els nostres accionistes i el país en general", ha declarat el president i CEO de Boeing, Dave Calhoun. "En reintegrar Spirit, podem alinear completament els nostres sistemes de producció comercial, incloent-hi els nostres Sistemes de Gestió de Seguretat i Qualitat, i la nostra força laboral a les mateixes prioritats, incentius i resultats, centrats en la seguretat i la qualitat".

L'adquisició de Spirit per part de Boeing inclou substancialment totes les operacions comercials relacionades amb Boeing, així com operacions addicionals comercials, de defensa i postvenda. Com a part de la transacció, Boeing treballarà amb Spirit "per assegurar la continuïtat de les operacions que donen suport als clients i programes de Spirit, incloent-hi treballar amb el Departament de Defensa dels EUA i els clients de defensa de Spirit pel que fa a missions de defensa i seguretat", ha precisat Boeing al seu comunicat.

"Estem orgullosos del paper que Boeing exerceix en recolzar els nostres homes i dones en uniforme i estem compromesos a assegurar la continuïtat dels programes de defensa de Spirit", ha dit Calhoun.

ACORD AMB AIRBUS

Airbus i Spirit també han signat un acord vinculant sota el qual Airbus adquirirà, assumint que les parts arribin a acords definitius i rebin les aprovacions regulatòries necessàries, certs paquets de treball comercial que Spirit realitza per a Airbus concurrentment amb el tancament de la fusió Boeing-Spirit. A més, Spirit proposa vendre algunes de les seves operacions, incloent-hi les de Belfast, Irlanda del Nord (operacions no relacionades amb Airbus), Prestwick, Escòcia, i Subang, Malàisia.

S'espera que la transacció es tanqui a mitjans del 2025 i està subjecta a la venda de les operacions de Spirit relacionades amb certs paquets de treball comercial d'Airbus i la satisfacció de les condicions de tancament habituals, incloent-hi les aprovacions reguladores i dels accionistes de Spirit.

PJT Partners està actuant com a assessor financer principal de Boeing, amb Goldman Sachs & Co, LLC i Consello actuant com a assessors addicionals. Sullivan & Cromwell LLP està actuant com a assessor extern de Boeing.

Noticias relacionadas

contador