un boeing 737 max au salon aeronautique international de farnborough en grande bretagne 20240709203035

Les accions de Boeing cauen aquest dilluns un 2% a la borsa després que es conegués que l'empresa pensa en Kelly Ortberg, expresident de Rockwell Collins, com a nou CEO, segons una informació avançada per The Air Current.

  • 155,11$
  • -0,82%

Ortberg és llicenciat en enginyeria mecànica per la Universitat d'Iowa, i el seu nom s'incorpora a una llista de candidats que inclou també el conseller delegat de Spirit AeroSystems, Pat Shanahan, i la directora d'operacions de Boeing, Stephanie Pope.

El que finalment en resulti elegit ocuparà la vacant que deixa a finals d'any Dave Calhoun, que va anunciar al març la seva decisió de renunciar al càrrec de CEO de Boeing enmig de la crisi de seguretat que envolta els avions 737 Max de la companyia després del accident d'una aeronau propietat d'Alaska Airlines al gener.

El canvi de CEO no serà l'únic moviment dins de Boeing, ja que el president de la junta, Larry Kellner, també va notificar al març la seva intenció de no presentar-se a la reelecció. L'òrgan de govern de l'empresa va triar Steve Mollenkopf per succeir Kellner com a president independent, un càrrec en què liderarà el procés per seleccionar el proper conseller delegat de la companyia.

Kellner va formar part de la Junta de Boeing durant 13 anys i en va ser president des de finals del 2019. Com a president, va supervisar l'establiment d'un nou comitè de seguretat aeroespacial de la Junta i durant el seu mandat va dirigir la contractació de set nous directors independents.

Noticias relacionadas

contador