un boeing 737 max au salon aeronautique international de farnborough en grande bretagne 20240709203035

Nous problemes per a Boeing. El fabricant d'avions cau més d'un 3% a Wall Street per la possibilitat que 32.000 treballadors, que representen al voltant del 20% de la seva força laboral, convoquin una vaga per aconseguir millores salarials.

  • 156,66$
  • 0,17%

En aquest sentit, cal destacar que el contracte entre Boeing i l'Associació Internacional de Maquinistes i Treballadors Aeroespacials (IAM) expirarà a les 23.59 del 12 de setembre.

Els sindicats locals de la IAM que negocien amb la companyia han demanat augments salarials del 40% en tres anys. I sense un nou contracte, els treballadors que construeixen els seus avions a l'estat de Washington són a punt d'iniciar la primera vaga a l'empresa en 16 anys.

Ara com ara, les possibilitats d'arribar a un acord no semblen bones, segons han avançat des de la secció sindical. "Estem molt distanciats en tots els temes principals: salaris, atenció mèdica, jubilació, temps lliure. Seguim treballant en això, però ha estat un camí dur per superar-lo", ha explicat Jon Holden, president del Districte 751 d'IAM, a CNN.

Per part seva, des de Boeing han assenyalat que “seguim negociant de bona fe mentre ens centrem en els temes que són importants per als nostres treballadors i les seves famílies. Estem segurs que podem arribar a un acord que equilibri les necessitats dels nostres treballadors i les realitats comercials a què ens enfrontem com a empresa”.

I per a l'analista de Jefferies, Sheila Kahyaoglu, els augments salarials que totalitzen un 40% en tres anys pujarien a 1.500 milions de dòlars en despeses addicionals en efectiu a l'any, cosa que elevaria els costos de Boeing en aproximadament un 2%.

El fabricant d'avions inicia aquestes negociacions amb un nou director executiu, Kelly Ortberg, que va assumir el càrrec el 8 d'agost. L'executiu també ha emès un comunicat en què afirma que vol "reiniciar la nostra relació" amb el sindicat després de reunir-se amb Holden i altres líders sindicals en la primera setmana al càrrec.

Amb tot, si no es pot evitar una vaga, els inversors s'hauran de preparar per a una volatilitat més gran en els resultats i al preu de les accions de Boeing.

contador