boeing 737 max 9 alaska airlines 20240108230138

Boeing segueix a la diana. Les seves accions són presa de la volatilitat aquests dies, mentre que competidors com Airbus registren guanys, a causa de l'incident que va patir un dels seus avions, noliejat per la companyia Alaska Airlines, que va perdre part del fusellatge de cabina en ple vol. Aquest dimecres el fabricant nord-americà ha admès que va cometre un "error".

  • 153,32$
  • -0,82%

Ha estat el conseller delegat de Boeing, David Calhoun, qui s'ha pronunciat en aquests termes sobre el que ha corregut. "Abordarem això, en primer lloc, reconeixent el nostre error", ha afirmat en una reunió amb els seus treballadors, convocada després de l'incident de l'avió d'Alaska Airlines.

A més, el directiu ha promès que la companyia enfrontarà aquest incident "el 100% i per complet amb transparència a cada pas". Cal recordar que les autoritats nord-americanes han immobilitzat la flota d'avions Boeing 737 Max 9 després que divendres passat, 5 de gener, un aparell d'aquest model patís un greu contratemps en ple vol.

L'avió d'Alaska Airlines es va veure obligat a fer un aterratge d'emergència poc després d'enlairar-se des de Portland (Oregon), en perdre part del fusellatge i patir un forat a la cabina mentre era a 16.000 peus d'altura. En concret, es va desprendre un panell que havia estat dissenyat per allotjar-hi una porta addicional d'emergència.

Després de l'incident, Alaska Airlines està revisant tots els avions, i ja ha dit que els seus tècnics han trobat alguns "components solts". No n'ha donat més detalls, en espera dels resultats de la "inspecció minuciosa" que es realitzarà d'acord amb els requisits de l'empresa Boeing i l'Administració Federal d'Aviació (FAA, per la sigla en anglès).

Per la seva banda, davant dels dubtes que ha provocat els fets, una altra aerolínia, United Airlines, també està inspeccionant els aparells, i igual que l'anterior, també ha trobat cargols solts als seus avions Boeing 737 Max 9. "Des que hem començat les inspeccions preliminars dissabte, hem trobat casos que semblen estar relacionats amb problemes d'instal·lació al panell de la porta: per exemple, cargols que necessitaven ajustament addicional", ha assenyalat en un comunicat.

contador