blackstone
Archivo Bolsamanía

El fons d'inversió Blackstone comprarà una sèrie d'actius logístics urbans als EUA amb una superfície total de 16,6 milions de metres quadrats a la companyia singapuresa GLP per un import agregat de 18.400 milions de dòlars (16.725 milions d'euros) que ambdues empreses han qualificat com "la major transacció immobiliària privada a nivell mundial" en resposta al creixement de la demanda procedent del comerç electrònic.

Blackstone, fundat el 1985 per Peter G. Peterson i Stephen A. Schwarzman, duplicarà així la seva presència en el segment logístic industrial als EUA. En concret, la filial del fons BREP abonarà 13.400 milions de dòlars (11.985 milions d'euros) per 115 milions de peus quadrats (10,7 milions de metres quadrats) de magatzems i la SOCIMI Blackstone Real Estate Income Trust (BREIT) pagarà 5.300 milions de dòlars (4.740 milions d'euros) per altres 64 milions de peus quadrats (5,9 milions de metres quadrats).

"La logística és el nostre tema d'inversió de més convicció actualment i esperem construir la nostra cartera per afrontar la creixent demanda del comerç electrònic", ha assenyalat Ken Caplan, codirector global de Blackstone Real Estate. "Estem orgullosos del negoci que el nostre equip va crear i confiem que continuarà florint sota el lideratge de Blackstone", ha declarat Alan Yang, director d'inversions de GLP, per part seva.

GLP, actiu al mercat immobiliari nord-americà des de 2015, s'ha convertit en el segon major propietari d'actius immobiliaris logístics al país, on seguirà present després d'aquest acord a través del sector immobiliari, tecnològic i creditici.

contador