ep producto de biosearch
BIOSEARCH - Archivo
2,20€
  • 0,00€
  • 0,00%

Biosearch Life va registrar un benefici brut d'explotació (Ebitda) d'1,46 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un 64,6% menys que durant el mateix període de 2018, ha informat aquest dilluns la companyia, que ha atribuït aquest descens principalment a les menors vendes en probiòtics.

El benefici abans d'impostos de Biosearch es va situar als 283 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici, un 90,1% menys que durant el període gener-setembre del 2018. Els ingressos de la companyia biotecnològica van sumar 16,9 milions d' euros fins a setembre, xifra un 16% inferior a la dels nou primers mesos de 2018, com a conseqüència del retrocés de les vendes en probiòtics en un 44,8% i, en menor mesura, de la caiguda en un 14,2% de les vendes en el seu negoci d'extractes.

També ha influït en aquest resultat un "ajust conjuntural" en les vendes de probiòtics derivat del "sobrestock" d'un dels principals clients el 2018, així com el canvi en el model de distribució de la companyia al mercat xinès.

En canvi, Biosearch va elevar un 8% els seus ingressos en el negoci de lípids, fins als 7,7 milions d'euros, la principal destinació d'aquests productes ha estat Europa. Per la seva banda, les despeses operatives de la companyia es van reduir un 6% entre gener i setembre, fins als 9,4 milions d'euros.

La companyia ha informat que està treballant en un pla per a la reactivació de les vendes i que continua amb la seva política de contenció de costos, cosa que es reflectirà en un major impacte en l'Ebitda del quart trimestre.

Així mateix, la biotecnològica espera una reactivació dels ingressos del seu negoci de probiòtics per al 2020 gràcies, entre altres factors, a la tendència positiva d'aquest mercat.

Noticias relacionadas

contador