jeff bezos en tete de la liste forbes des milliardaires us donald trump recule

Un dels homes més rics del món és a punt de ser-ho encara més. El fundador i president executiu d'Amazon, Jeff Bezos, ha comunicat la intenció de vendre fins a 25 milions accions del gegant tecnològic, valorades en uns 5.000 milions de dòlars.

  • 200,00$
  • 1,22%

Segons ha informat el magnat a la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), aquesta venda forma part d'un pla de negociació de venda d'actius començat al febrer i mitjançant el qual ja ha guanyat 8.500 milions amb la venda accions d'Amazon.

Aleshores, Bezos va informar que tenia intenció de vendre uns 50 milions de títols de la companyia abans del 31 de gener del 2025. Anteriorment, el multimilionari no havia venut accions d'Amazon des del maig del 2021, quan va deixar el càrrec de director executiu de la companyia.

La venda d'accions li ha reportat un gran retorn a Bezos, ja que el valor està brillant en borsa des del començament del 2024. Des de l'1 de gener, els títols de la tecnològica han pujat un 30% i han entrat a formar part del Dow Jones en substitució de Walgreens.

Així mateix, el valor ha arribat aquest dimarts a un rècord històric en superar els 200 dòlars i la seva capitalització borsària ha superat els 2.000 milions de dòlars. Això col·loca el gegant del comerç electrònic com a cinquena empresa més gran del món, només per darrere de Microsoft, Apple, Nvidia i Alphabet (Google). A més, Bezos s'ha consolidat com la segona persona més rica del món, segons la llista que elabora la revista Forbes, que calcula que el seu patrimoni ronda els 194.000 milions de dòlars.

Els registres de la SEC mostren que Bezos controla aproximadament uns 900 milions d'accions d'Amazon o un 9% del capital de la companyia. A preus actuals, la posició de Bezos estaria valorada al voltant de 177.700 milions de dòlars.

Amazon va triplicar els beneficis al primer trimestre de l'any i va tancar el període amb un guany de 10.400 milions de dòlars gràcies a un augment del 13% dels ingressos fins als 143.300 milions de dòlars. La companyia fundada per Jeff Bezos va batre totes les expectatives del mercat, que segueix esperant que la companyia continuï donant grans xifres gràcies a Amazon Web Services.

Noticias relacionadas

contador