warren buffett donne 3 6 milliards de dollars a des organisations caritatives 20220228112829

Berkshire Hathaway, conglomerat inversor del multimilionari Warren Buffett, ha anunciat aquest dilluns un acord per comprar la companyia d'assegurances Alleghany per 11.600 milions de dòlars, o 848,02 dòlars per acció, en efectiu.

La transacció ha estat aprovada per unanimitat pels dos consells d'administració. El preu d'adquisició representa un múltiple d'1,26 vegades el valor comptable d'Alleghany el 31 de desembre de 2021, una prima del 29% respecte al preu mitjà de les accions d'Alleghany en els darrers 30 dies i una prima del 16% respecte al preu de tancament màxim de 52 setmanes.

Els títols d'Alleghany es disparen un 15% a la preobertura de Wall Street.

"Berkshire serà la perfecta llar permanent per a Alleghany, una empresa que he observat a prop durant 60 anys. Al llarg de 85 anys, la família Kirby ha creat un negoci que té moltes similituds amb Berkshire Hathaway. Estic especialment encantat de tornar a treballar amb el meu amic de sempre, Joe Brandon", ha declarat Buffett, president i conseller delegat de Berkshire Hathaway.

"La meva família i jo hem estat accionistes significatius d'Alleghany durant més de 85 anys i estem orgullosos que la nostra propietat culmini a través d'aquesta convincent transacció amb Berkshire Hathaway. Aquest acord no només proporciona un valor substancial i segur als accionistes, sinó que ofereix una oportunitat única d'unir forces amb un inversor i líder empresarial afí i molt respectat", ha afirmat Jefferson W. Kirby, president del Consell d'Administració d'Alleghany. "El suport, els recursos i l'experiència de Berkshire Hathaway proporcionaran beneficis i oportunitats addicionals per a Alleghany i els negocis operatius durant molts anys", ha afegit.

"Es tracta d'una magnífica transacció per als propietaris, els negocis, els clients i els treballadors d'Alleghany", ha indicat Joseph P. Brandon, president i director general d'Alleghany. "El valor d'aquesta transacció reflecteix la qualitat de les nostres franquícies i és el producte del treball dur, la persistència i la determinació de l'equip d'Alleghany durant dècades. Com a part de Berkshire Hathaway, que personifica la nostra filosofia de gestió a llarg termini, cadascun dels negocis d'Alleghany estarà excepcionalment ben posicionat per servir els seus clients i assolir el seu màxim potencial”.

S'espera que la transacció es tanqui al quart trimestre del 2022, subjecta a les condicions habituals, incloent-hi l'aprovació dels accionistes d'Alleghany i les aprovacions reguladores corresponents. Alleghany continuarà operant com una filial independent de Berkshire Hathaway després del tancament. Jefferson W. Kirby, que controla el 2,5% de les accions ordinàries d'Alleghany, té la intenció de votar a favor de la transacció, segons ha informat Berkshire Hathaway en un comunicat.

contador